Terribas: ‘El model de televisió pública del govern no és el nostre’

  • La directora de TVC anuncia que TV3 deixarà d'emetre futbol · Ha comparegut en la comissió parlamentària de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

VilaWeb
Redacció
25.11.2011 - 13:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, ha dit avui que amb el nou pressupost establert, TV3 deixaria d’emetre la lliga de futbol en obert. Ho ha dit en la compareixença que fa a la comissió parlamentària de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Poc abans, el portaveu del govern, Francesc Homs, havia dit que Televisió de Catalunya hauria de retallar en 61 milions d’euros la seva despesa durant l’any vinent. I ha apostat perquè TVC redueixi dos canals, passant de sis a quatre, bo i mantenint la plantilla de la CCMA.

‘Amb aquest pressupost, no hi haurà futbol en obert. TV3 renunciarà a la lliga de futbol’, ha dit Terribas al parlament, on ha precisat que la reducció pressupostària afectarà la capacitat comercial del canal i tindrà conseqüències en el servei que dóna.

Sobre el model de televisió pública exposat avui pel govern català, Terribas ha declarat: ‘És evident que no es correspon amb el model de televisió que hem defensat nosaltres’.

‘Ja ho vèiem a venir’, ha dit Terribas respecte l’anunci d’Homs de reducció de la despesa, tot i admetre que ‘el futbol forma part de l’ADN de la casa’. La directora de TVC ha defensat que els mitjans públic ‘no han donat mai l’esquena a la situació econòmica’ i ha recordat que ja fa temps que s’apliquen retallades al sector: ‘Però no hem sortit amb bandereres; perquè no tocava. Els mitjans eren els primers que s’havien d’apretar el cinturó’.

Amb l’anunci d’avui de reducció de la despesa dels canals públics, Terribas ha afirmat que a partir d’avui seria ‘més complicat’ que la qualitat dels mitjans no baixi.

 

 

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any