El món de la música s’acomiada de Montserrat Figueras

  • El funeral es fa aquest matí al Monestir de Pedralbes de Barcelona · Havia cofundat, amb Jordi Savall, Hespèrion XXI, la Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations

VilaWeb
Redacció
25.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El funeral de la soprano Montserrat Figueras, especialitzada en música antiga, que es va morir dimecres, es fa aquest matí, a les onze, al Monestir de Pedralbes de Barcelona. La Fundació Centre Internacional de Música Antiga ha expressat en un comunicat que la petjada musical, artística i personal de Figueras ha deixat un gran llegat al món de la cultura.

La Fundació manifesta que ‘el compromís social de la soprano i les seves aportacions al diàleg intercultural al costat de Jordi Savall la defineixen com una de les figures femenines més rellevants del nostre temps’.

Nascuda el 15 de març de 1942 a Barcelona, en una família de melòmans, la seva vida ha anat sempre lligada a la música. Més precisament, la seva carrera musical s’ha centrat a revitalitzar la música antiga europea. Amb la intenció de difondre la música medieval, barroca i renaixentista, va instituir amb el seu marit, el músic Jordi Savall, el grup Hespèrion XXI, la Capella Reial de Catalunya i l’orquestra Le Concert des Nations.

Figueras va estudiar cant ja de molt jove, va col·laborar amb Enric Gispert i Ars Musicae i des del 1966 es va dedicar a les tècniques antigues. Enguany havia rebut la Creu de Sant Jordi.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va donar el condol a la família de Montserrat Figueras, i en va destacar la contribució, amb el seu talent i creativitat, al desplegament i al coneixement de la música antiga pertot arreu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any