El cas Brugal obliga Ripoll a deixar la presidència del PP d’Alacant

  • És acusat d’uns quants delictes de corrupció · Segons Fabra, la dimissió és per a no condicionar la gestió del port alacantí

VilaWeb
Redacció
24.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Partit Popular de la demarcació d’Alacant, José Joaquín Ripoll, va presentar ahir la dimissió en una reunió de la direcció provincial del partit i en presència del secretari general, Antonio Clemente. La reunió va servir també per proposar un substitut, que sembla que serà l’ex-batlle d’Altea, Miguel Ortiz, de la màxima confiança del dimissionari.

Ripoll és encausat per uns quants delictes de corrupció del cas Brugal, un cas relacionat amb algunes concessions irregulars dels contractes de recollida d’escombraries de la Diputació d’Alacant quan ell n’era president. De fet, la setmana entrant haurà de presentar-se al jutjat d’Oriola per aquest cas.

Amb aquesta operació, Ripoll, que actualment presideix el port d’Alacant, prova de desactivar una candidatura provincial, promoguda des de la direcció del partit, al congrés que es farà abans del 30 de juny.

El president del Consell i del PP, Alberto Fabra, va dir que aquesta dimissió, que ell ja sabia, era per a no condicionar la gestió de Ripoll com a responsable de l’Autoritat Portuària; i que la dimissió no tenia a veure amb el cas Brugal.

L’ex-president de la Diputació d’Alacant ja va presentar al setembre la renúncia a l’acta de regidor de l’Ajuntament d’Alacant per poder optar a la presidència de l’Autoritat Portuària. Però el cas és que tenia greus desavinences amb la batllessa, Sònia Castedo, que havia deixat Ripoll sense competències municipals i sense sou.

Ripoll es va presentar a les últimes eleccions municipals, el 22 de maig proppassat, com a número dos, darrere de Castedo, amb el propòsit de ser elegit president de la Diputació d’Alacant per tercera volta. Però després dels comicis una majoria de regidors del PP de l’Alacantí no li féu costat i el va foragitar de la Diputació, en una dura pugna amb els partidaris de Camps.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any