El Consell dóna suport a la intervenció del Banc de València

  • José Luis Olivas renuncia la vice-presidència de Bankia i del Banc Financer d'Estalvis, matriu de l'entitat

VilaWeb
Redacció
22.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller valencià d’Economia, Enrique Verdeguer, féu saber ahir que el govern dava suport ‘a totes les mesures que contribuïssin a l’estabilitat i a la consolidació del Banc de València, i que li permetessin de mantenir el compromís amb la societat valenciana i el seu teixit empresarial’.

La mesura que motivà aquestes paraules fou la intervenció de l’entitat financera pel Banc d’Espanya, que hi ha injectat 3.000 milions d’euros.

A petició del consell de l’entitat el Banc d’Espanya també va substituir-ne els administradors. A partir d’ara, doncs, és el banc espanyol que administrarà el Banc de València per estabilitzar-lo i recapitalitzar-lo.

Poc abans que es fes pública la intervenció, la Comissió del Mercat de Valors havia suspès la cotització de l’entitat.

El Banc d’Espanya basa aquesta decisió en el fet que l’entitat ‘no havia pogut adoptar les mesures adequades per a assegurar-ne la viabilitat’. El Banc d’Espanya havia demanat al Banc de València ‘una solució urgent i definitiva’, però ahir el consell de l’entitat valenciana va manifestar ‘la impossibilitat de trobar cap solució de futur per a l’entitat’ i va sol·licitar la substitució dels seus administradors per uns de designats pel FROB’.

L’entitat espanyola ha fet arribar un missatge de tranquil·litat a dipositants i creditors, perquè amb aquesta decisió el Banc de València continuarà funcionant ‘amb normalitat i complint les obligacions amb tercers’.

Així mateix, el conseller Verdeguer va voler recalcar ahir que la intervenció donava ‘confiança als dipositants, als inversors i als impositors’, i que ni el seu govern ni l’Institut Valencià de Finances (IVF) no tutelaven administrativament ‘ni el Banc de València ni la resta d’entitats bancàries privades’.

José Luis Olivas dimiteix

El president de Bancaixa, José Luis Olivas, va dimitir ahir del càrrec de vice-president de Bankia i del Banc Financer d’Estalvis (BFE), matriu de l’entitat. Olivas ja va renunciar fa unes quantes setmanes la presidència del Banc de València.

President de la Generalitat Valenciana durant poc més d’un any, entre el 2002 i el 2003, Olivas va arribar a Bancaixa quan Francisco Camps fou nomenat candidat al govern valencià pel PP. Des d’aleshores i fins el 28 d’octubre havia presidit el Banc de València.

Olivas va ser un dels impulsors de la fusió de Bankia, dominada per Caja Madrid i Bancaixa, amb Caixa Laietana i quatre entitats més. Des d’aleshores n’era vice-president, alhora que ho era de la matriu de l’entitat, el BFE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any