Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  22.11.2011  06:00

Les millors fotografies del World Press Photo arriben a Barcelona

El CCCB exposa les guanyadores del presitigiós premi de fotoperiodisme

Men?ame
 

Les 170 fotografies guanyadores del prestigiós premi de fotoperiodisme World Press Photo s'exposen des d'avui al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El recorregut de l'exposició comença amb la fotografia guanyadora d'enguany, la de la sud-africana Jodi Bieber, que retrata l'afgana Bibi Aisha, de divuit anys, mutilada per haver deixat el marit. El català Guillem Valle, actualment resident a Bangkok, ha obtingut el tercer premi en la categoria de retrat per la fotografia d'un home de la tribu dels Dinka (Sudan meridional), independitzat fa poc.

El prestigi de l'exposició, l'èxit de públic (35.000 visitants anuals), i el vincle entre el CCCB i la fundació que organitza l'exposició a casa nostra, Photografic Social Vision, expliquen per què es presenta al CCCB des de fa set anys.

Aquestes fotografies ja es van poder veure al <a href="http://www.visapourlimage.com/index.do">Visa pour l'Image</A> de Perpinyà. I ahir el CCCB va anunciar que a partir de l'any que ve col·laboraria amb la prestigiosa mostra nord-catalana. En realitat, ja hi ha previst que al febrer el CCCB n'exposi alguns dels reportatges presentats a l'últim Visa.

A l'exposició, oberta fins el 18 de desembre, també s'hi pot veure, per exemple, la foto de l'hongarès Peter Lakatos, premi de notícies d'actualitat, d'un suïcida tirant-se daltabaix d'una torre de Budapest; o la del francès Corentin Fohlen, de les topades contra el govern de Tailàndia.