Portugal confirma el tancament temporal de l’ambaixada a Andorra

  • El govern portuguès va anunciar-ho ahir

VilaWeb
Redacció
17.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern portuguès va confirmar ahir que tancava l’ambaixada a Andorra i va anunciar que en tancaria sis més, en resposta a la crisi, amb el propòsit d’ajustar el pressupost de la política exterior. El tancament és, d’entrada, temporal, fins el 2014. A partir del 31 de desembre d’enguany, per tant, els portuguesos residents a Andorra, que aquests dies s’han mobilitzat contra el tancament, hauran d’adreçar-se al consolat de Barcelona per fer qualsevol tràmit.

De totes maneres, el govern portuguès ha indicat que una delegació del consolat de Barcelona podria desplaçar-se un parell de vegades el mes a Andorra, segons el conseller andorrà de les comunitats portugueses, José Manuel da Silva. La mesura no convenç la comunitat portuguesa d’Andorra, la segona més nombrosa d’Andorra, després de l’espanyola, amb un 17% de la població total. Per això la plataforma contra el tancament, molt activa darrerament, ja ha fet saber que continuaria pressionant per evitar-lo.

I de fet, ja hi ha convocada una concentració a la plaça del Poble d’Andorra la Vella per a dissabte a les sis del vespre. La plataforma creu que encara no hi ha res perdut i demana a tots els residents portuguesos que s’apuntin a l’acció. A més, Da Silva compta poder-se reunir amb el president de la República, Aníbal Cavaco Silva, i parlar amb el secretari d’estat de les Comunitats Portugueses, José Césario.

El govern andorrà va lamentar ahir el tancament de l’ambaixada, encara que no afectava gens les excel·lents relacions entre tots dos estats. I va recordar els contactes de màxim rang d’aquestes últimes setmanes per transmetre el neguit de la comunitat portuguesa d’Andorra.

Al país pirinenc consideren que la situació és transitòria; així i tot, el cap de govern, Antoni Martí, s’ha compromès a manifestar al primer ministre portuguès que la important colònia portuguesa mereix el manteniment del servei.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any