Sau fa vibrar el Palau, vint-i-cinc anys després

  • Pep Sala brinda al Palau de la Música un emotiu concert d'aniversari · Us n'oferim 'Boig per tu' i 'Envia'm un àngel'

VilaWeb
Redacció
16.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Coincidint amb el retorn de Sopa de Cabra i la ronda del vint-i-cinquè aniversari dels Pets, enguany també fa vint-i-cinc anys de la formació de Sau. I per celebrar-ho Pep Sala va fer vibrar ahir un Palau de la Música ple del tot amb un concert carregat d’emocions; únicament s’hi van sentir, durant quasi tres hores, cançons de Sau, moltes de les quals feia anys que no se sentien en un escenari. I menys al del Palau, que mai no va tenir ocasió d’acollir Sau, car a l’època més gloriosa de la banda, els anys noranta, no s’hi feien concerts de rock. Del concert, us n’oferim ‘Boig per tu’ i ‘Envia’m un àngel’, a més de les impressions del públic i de Pep Sala mateix (vídeo).

‘Preparats?’, va cridar Pep Sala als més de dos mil assistents, que li van respondre un ‘sí’ enèrgic, abans de sentir els primers acords de ‘Tu encens el meu cos’. La primera part del concert consistí en cançons poc conegudes del grup, triades per als fans més fidels, com ‘La cançó de la noia de l’altre cantó del bar’, ‘Laia, ‘Percentatges’ o ‘Ningú ens mourà d’aquí’, que Sala va dedicar a Carles Sabater, l’altra ànima de Sau, mort el 1999, fet que arrencà un llarg aplaudiment del públic.

El públic, d’una altra banda, era format sobretot per joves de vint anys a trenta, però també de pares que havien descobert el grup acompanyant els fills adolescents als concerts de fa quinze anys o vint.

La successió de les cançons més conegudes va començar al cap d’una hora de concert passada, amb un ‘Boig per tu’ que va sonar abans que molts no s’esperaven, seguida d’Això es pot salvar’, ‘Si un dia he de tornar’ i el ‘Tren de mitjanit’.

Sala va omplir els intersticis entre cançons d’humor i d’anècdotes d’aquests vint-i-cinc anys: els viatges a Nova York i a Londres amb en Sabater i els records lligats a la recuperació d’algunes cançons antigues.

Hi hagué bisos, reclamats amb crits d’independència, amb ‘Perestroika’, ‘Envia’m un àngel’ i ‘Me’n torno a Sau’. I per acabar, ‘Amb la lluna a l’esquena’, la darrera cançó de l’últim disc que Sala i Sabater van enregistrar plegats, l’any 1998. ‘Un petó Carles, sigues on sigues!’, van ser les últimes paraules de comiat de Pep Sala, pels volts de mitjanit.

El concert, iniciativa del Palau de la Música i d’Enderrock, formava part del cicle Bandautors, que cada mes programa un concert d’artistes del país al Palau.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any