Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dilluns  14.11.2011  22:43

Autor/s: M. Jesús Durà Soler

Els números del Conseller: com amagar la realitat

Men?ame
 

Convocats per la plataforma per l’Ensenyament Públic, i a la que van assistir un gran nombre de pares, mares i gent afí, farts ja fa molt de temps que les nostres reivindicacions per millorar o construir els centres que de veres necessitem, mai no siguen escoltades… i ara de sobte el  Conseller anuncia que els centres que es construesquen ja no seran públics, sinó que els regalaran per 75 anys a allò que ells anomenen 'iniciativa social'. És a dir, a empreses i congregacions religioses catòliques. A l'endemà de la concentració podíem llegir als diaris que el Conseller ens diu que estem molt equivocats i que els centres privats-concertats cada vegada en son menys, i a més dona números i percentatges. Què passa? que ara ens dediquem a fer números per marejar una vegada mes?. Doncs mire vostè, sr. Conseller: nosaltres som mares i pares, no som estúpids ni altres coses. Ara li explique jo la pura realitat. Vostè parla de números, doncs ací van: 404 col·legis privats s’han construït a la nostra Autonomia en els últims 11 anys, mentre que de públics tan sols 231, perquè el que l'ex-president Francesc Camps i el Conseller Font de Mora deien que n’havien construït 400 centres públics, vostè i tots els pares sabem que no és així. Perquè no és un CENTRE PÚBLIC NOU un de vell que s’ha reformat. Per molta reforma que s’hi haja fet és el mateix centre on no hi ha més places escolars en eixe barri o poble. Vostès utilitzen els números com volen per tal d’amagar la realitat. Igual passa amb els famosos 6.000 xiquets que s’han quedat sense poder entrar en un privat-concertat, i damunt diuen que com que hi ha demanda han de construir-los i concertar-los. Mira per on, des de fa uns quants anys sempre ix la mateixa xifra, però quan hem volgut saber d’on ix eixa quantitat, això resulta missió impossible. I també és molta casualitat que quan volem saber xifres sobre quants xiquets/es s’han quedat sense escolaritzar en un centre públic, ha estat una tasca més difícil encara. Les xifres que jo li acabe de comentar eixien de la mateixa Conselleria, sense afegits ni arranjaments.

Així que no s’esforcen tant a fer-nos creure coses que no són. Coneixem els nostres centres, els nostres pobles, la nostra comarca. Portem anys demanant que els diners públics es destinen a l’escola pública que és la de tots, l'única que, a més, treballa per la cohesió social de tota la població. Ara s’entén per què després de tants anys i anys de demanar centres nous no els han construïts. És clar: no han volgut, no és la seua política ni el seu model educatiu, i ara amb l’excusa de la crisi volen regalar eixos centres que cal construir, que són tan necessaris, a empreses i religiosos per a dur endavant els seus objectius econòmics o ideològics. Vostè te un càrrec públic i la seua 'empresa' és l’escola pública a la que hauria de cuidar i potenciar. I ja que es parla tant del model educatiu de Finlàndia, li recorde que els seus bons resultats vénen d’una escola pública potent de la qual els conciutadans se senten profundament orgullosos, i a la que els governants dediquen tot l’esforç, integrant-hi tots els ciutadans, de tots els colors, pensaments i condició social. Un model que treballa per una societat cohesionada que ofereix als ciutadans, sense cap distinció, les mateixes oportunitats per desenvolupar tot el potencial que té cadascú.

 

 

M. Jesús Durà Soler és presidenta comarcal de les Ampa Federades a Fapa-València a la Vall d’Albaida