Solidaritat més enllà de la vida

  • La millor forma de conèixer què és la donació de cossos és a través dels testimonis de les persones vinculades. Una doctora, el president d'una associació i una donant expliquen la seva experiència.

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Donar el cos a la ciència té nom, cara i personalitat. Un exemple són els estudiants que, gràcies a les donacions, poden practicar; un altre, els doctors i el personal relacionat amb les donacions, ja siguin els responsables d’agilitzar els tràmits com de conscienciar a la població. Però els més importants són els mateixos donants, aquells que per altruïsme donen el seu cos avui, per a què demà algú se’n pugui beneficiar.

La donació de cossos és una realitat que cada cop més s’obre camí entre les opcions d’enterrament o incineració. És una alternativa que dóna l’oportunitat de millorar les habilitats dels estudiants de Medicina i ajudar amb investigacions concretes. Una forma de conèixer millor aquest procés és veure les instal·lacions i les activitats que realitzen els mateixos estudiants. Més enllà de la mort es pot oferir vida a altres contribuint a la formació dels futurs metges i ajudant en la investigació.

Una forma per conscienciar-se del que suposa donar el cos a la ciència és tenir en compte el testimoni de la doctora Marian Lorente. La doctora és cap de l’àrea d’Estructura i Funció del Cos Humà i del Laboratori de Disecció de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i ha resolt alguns dels dubtes més comuns que envolten aquest tema però que molta gent desconeix.

En una altra entrevista, el president de l’Asociación Nacional de Donantes de Cuerpo a la Ciencia, Manuel Rubio, aclareix quins són els punts més importants que cal tenir en compte a l’hora de donar el cos i quines són les característiques d’aquesta associació. L’Asociación Nacional de Donantes de Cuerpo és una alternativa de donació als hospitals i a les universitats que permet traslladar el cos al centre de donació més pròxim al donant.

 

A l’hora d’investigar sobre la donació de cossos a la ciència, podem obtenir més o menys informació de professionals i de gent que ens exposi la seva opinió sobre el tema des de fora. Ara bé, aquestes dades no es poden veure igual que el relat personal d’algú que ja s’ha convertit en donant de cos. És el cas de la Diana Reig, una jove estudiant de psicologia que ens ha explicat la seva experiència i motius. Aquest és el seu testimoni.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any