Més de tres mil manifestants recorren Palma contra les retallades

  • S'hi van afegir càrrecs del PSIB, PSM-IV-ExM, EU i ERC

VilaWeb
Redacció
13.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de 3.000 manifestants van recórrer ahir els carrers de Palma per protesra contra les retallades a les administracions públiques i per demanar que es garanteixin els drets socials de la ciutadnia. La manifestació, fou convocada pel Consell de la Societat Civil, integrat per mig centenar d’entitats, i va acabar al passeig des Born, on es va llegir el manifest (pdf). Hi van ser presents representants polítics dels partits de l’oposició: al cap de llista del PSIB al congrés espanyol, Pablo Martín; la portaveu socialista al parlament, Francina Armengol; la diputada del PSM-IV-ExM Fina Santiago; el president d’ERC a les Illes, Joan Lladó, i el candidat d’EU a les eleccions espanyoles, Alejandro Aparicio.

El passat 13 d’octubre es va constituir el Consell de la Societat Civil de Mallorca ‘per fer front a les retallades i als atacs de les institucions públiques als drets socials de la ciutadania i als intents d’ofegament del teixit associatiu que treballa per garantir-los’, tal com va assenyalar el portaveu d’aquesta plataforma, Jaume Ribas, representant de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA).

Aquesta manifestació ha estat el tret de sortida del CSCM i a partir d’aquest moment començarà la seva tasca per donar forma a una societat que atengui escrupolosament i prioritzi els drets civils, ‘per una societat que no descuidi la formació, l’educació i la cultura, els pilars sobre els que es fonamenten la llibertat i la justícia’, segons va manifestar Ribas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any