La donació de cossos al descobert

  • Donar el cos a la ciència cada cop és una opció més popular però encara desconeguda. Tot i la desinformació existent, els tràmits són molts senzills de realitzar.

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La donació de cossos a la ciència és una alternativa a l’enterrament i a la incineració que permet als estudiants de Medicina millorar les seves capacitats i contribuir a la investigació de noves formes de cirurgia. Al mateix temps, permet a les famílies estalviar-se el cost del funeral i tots els tràmits que comporta. Tot i això, és una opció gairebé desconeguda i moltes persones que estarien disposades a donar-lo no ho fan per falta d’informació. A la presentació adjunta s’explica pas a pas el procediment per convertir-se en donant de cos.

Una enquesta realitzada al carrer demostra el desconeixement sobre la donació de cossos a la ciència. Els enquestats afirmen no tenir prou informació i alguns d’ells asseguren que més campanyes ajudarien a incrementar el nombre de donants. Tanmateix, una enquesta online anònima mostra unes conclusions molt semblants. La majoria de participants han admès la importància de la donació del cos tot i ignorar tant el procés per fer-se donant com el lloc a on dirigir-se per fer-ho.

Pregunta 1: Donaries el teu cos a la ciència?

1. Donaries el teu cos a la ciència? Many Eyes

2. En cas afirmatiu, per què?

3. En cas negatiu, per què?

4. Creus que s’haurien de donar els cossos a la ciència?

5. Coneixes algú que hagi donat el seu cos?

6. Estàs informat sobre el tema de la donació de cossos?

Una opció per fer-se donant és anar al metge de capçalera i sol·licitar-li el formulari de donació de cos o bé presentar-se en una facultat de Medicina i demanar aquest imprès. Per tramitar correctament aquesta petició cal ser major d’edat i signar voluntàriament. A Catalunya trobem 7 centres hospitalaris o universitaris on es pot donar el cos.

 

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any