El peix i en Pla

  • La Fundació Josep Pla i el Museu de la pesca proposen 'Pla a taula'

VilaWeb
Redacció
11.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La intenció de ‘Pla a taula‘, organitzat per la Fundació Josep Pla i el Museu de la Pesca de Palafrugell, és de recuperar i revalorar plats i productes culinaris empordanesos, molts dels quals Josep Pla va entretenir-se a descriure. Així, doncs, diumenge hi haurà una nova sessió, la segona, de ‘Pla a taula’, consistent a degustar receptes de plats mariners, preparats pels cuiners de l’Espai del Peix, mentre la rapsoda Anna Maluquer recitarà fragments planians i comentarà alguns del referents culinaris d’en Pla. Així mateix, els participants podran visitar l’exposició ‘Pla, l’Hermós i companyia’, oberta al Museu de la Pesca fins l’11 de desembre.

 

‘Cuinar és un art tan elevat com escriure bé, en el sentit que escriure vol dir atrapar els adjectius justos, i aquesta és una feina àrdua, lenta i pesada. Els matisos d’una salsa, d’un peix, d’un plat de carn, representen, en un escrit, l’adjectivació exacta. A foc lent, doncs, i amb tota la paciència’ (Josep Pla, ‘El meu país’).

Entre les receptes que formaran part del ‘Pla a Taula’ hi ha: l’arrossejat, el suquet de molla, les cananes amb fesols, el gat amb samfaina, la coca de recapte amb amanida i olivada o bé mar i muntanya a base de cananes i conill.

Les dates programades són els diumenges 13 de novembre i 11 de desembre. Durant l’any 2012 també hi ha previstes quatre sessions més del ‘Pla a Taula’, concretament els dies 11 de març, 15 d’abril, 13 de maig i 10 de juny, que s’escauen sempre en diumenge.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any