Contra l’oblit del cas 4F

  • Un grup de periodistes en prepara un documental · El cas revifa a la xarxa, que demana que es torni a obrir · Demà hi haurà una manifestació

VilaWeb
Redacció
11.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ‘cas 4F’, en què quatre persones foren condemnades perquè el 2006 un policia de Barcelona fou ferit en una càrrega davant una casa ocupada on es feia una festa, continua ben viu. A la xarxa (sota l’etiqueta #desmontaje4F) molts reivindiquen que s’aclareixin els fets i demà hi haurà una manifestació. A més, un grup de periodistes prepara un documental. El 4F es revifa d’ençà que, fa un mes, el cas va fer un tomb.

 

El 19 d’octubre dos agents de la guàrdia urbana foren condemnats a presó per haver torturat un xicot. Eren els mateixos que havien testificat en el cas del 4F i en la declaració dels quals es basava la condemna dels inculpats, que sempre han negat les acusacions.

Els fets són del 4 de febrer de 2006: en una escomesa policíaca un agent de la guàrdia urbana va ser greument ferit per l’impacte d’un objecte, al carrer de Sant Pere Més Baix. De primer moment, fins i tot el batlle Joan Clos va admetre la versió que un test d’un balcó havia caigut sobre l’agent. Però, poques hores després, la versió ja era que la ferida havia estat deguda a un cop de roc. Hi hagué quatre detinguts: Juan Pintos, Alex Cisterna, Rodrigo Lanza (que fa quatre anys que està a la presó) i Patricia Heras. Tots quatre han defensat sempre la seva innocència i un, Patricia Heras (acusada de tirar una tanca contra la policia, no de l’agressió), es va suïcidar l’abril passat a casa seva, abans de tornar a la presó a dormir. Amnistia Internacional havia denunciat el cas i les tortures infligieds als tres detinguts principals. I Patricia Heras també havia denunciat maltractaments.

Però la condemna dels dos policies que van testificar en el cas 4F ha empès companys i familiars dels encausats a demanar que s’aclareixi què va passar. I per ‘protestar contra el muntatge policíac del cas’ han convocat una manifestació, que sortirà demà, a les 18.00, del Forat de la Vergonya. A més a més, un grup de periodistes s’ha proposat de fer un documental ‘amb el designi de fer conèixer la veritat sobre el cas 4F’, i per això han posat el projecte a la plataforma de micro-mecenatges Verkami.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any