El jutge considera que Iñaki Urdangarin va apoderar-se de diners públics

  • Aquest és el primer cas de corrupció que esquitxa la monarquia espanyola · L'oposició a les Corts demanen documentació dels contractes del govern amb la fundació d'Urdangarin

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.11.2011 - 10:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge José Castro, instructor del cas Palma Arena, investiga si Iñaki Urdangarin i el seu soci Diego Torres van fer servir societats per apoderar-se de fons públics, segons la interlocutòria (pdf) que avui han fet pública diversos mitjans. El jutge i la fiscalia sospiten que van crear un entramat de societats amb què desviaven fons públics i privats, que rebia l’Institut Nóos, del qual Urdangarin i Torres van ser presidents.

Segons la interlocutòria del jutge, l’Institut Nóos funcionava de la següent manera: es fixaven uns preus desmesurats, i després de rebre els fons públics, l’institut simulava la contractació de serveis ficticis o presumptament facturats per un import superior al servei prestat de debò. Aquests diners públics ‘acabaven a mans de les mercantils controlades per Diego Torres i Iñaki Urdangarin’.

La policia demana informació al govern valencià

D’una altra banda, dilluns uns quants agents de la policia espanyola es van presentar a la seu de la conselleria de la Presidència del govern valencià i també a la seu de la Ciutat de les Arts i de les Ciències per demanar, per ordre del jutge instructor del cas, els contractes de l’empresa d’Urdangarín i les factures.

Aquest és el primer cas de corrupció que esquitxa la monarquia espanyola.

L’oposició denunciarà a la fiscalia una presumpta connexió ‘valenciano-balear’ en la investigació

Esquerra Unida (EUPV) ha confirmat la seva intenció de dur a la fiscalia anticorrupció la informació sol·licitada al govern sobre contractes amb l’Instituto Nóos, investigat en el cas Palma Arena. El diputat a les Corts, Ignacio Blanco, ha dit als mitjans que la formació confia rebre els documents per conèixer ‘com s’ha gestionat un tema que fa molt mala olor i que recorda la connexió valenciano-balear de la corrupció’. Per la seva banda, Compromís ha mostrat una foto en la qual es pot veure el Urdangarín amb l’ex-president Camps, la batllessa de València, Rita Barberá, i els aleshores consellers Esteban González Pons i Rafael Blasco.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any