Solidaritat fa pública la documentació sobre els sobresous de la Diputació

  • Alhora, es queixa que continuï amagant-ne

VilaWeb
Redacció
08.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha fet pública a la seva web tota la documentació que la Diputació de Barcelona li ha lliurat sobre el cas dels sobresous d’alts càrrecs. En la documentació (pdf), hi figuren decrets de presidència, documentació dels plens i informes de la secretaria general. Però SI sosté que hi falta documentació important, que també havia demanat. En concret, documentació amb els noms de les persones que van cobrar els sobresous, la quantitat que va cobrar cada beneficiari i el nom dels polítics que van signar cadascun dels decrets referits a l’atorgament de cada sobresou.

‘La informació amagada és la més important. No diuen el nom ni el nombre total de beneficiaris, ni l’import rebut per cada un, l’import global de les motxilles i si tots els presidents han dictat aquests decrets’, retreia el diputat Alfons López Tena, en una nova conferència de premsa convocada davant la seu de l’administració.

Ara, la Diputació s’empara en la llei de protecció de dades per no facilitar més informació i insta López Tena i Bertran ‘a seguir la via judicial’. En paraules del president de l’àrea d’Hisenda de la Diputació de Barcelona, Carles Rossinyol: ‘Si els diputats López Tena i Bertran veuen tan clar que és una qüestió penal, que no esperin més i vagin a la fiscalia d’una vegada. Que no maregin tant.’ Per Rossinyol, haurà de ser un jutge qui decideixi si els sobresous constitueixen delicte.

Però López Tena va dir que tenien moltes filtracions de possibles beneficiaris dels sobresous i en va esmentar dos: el secretari d’organització del PSC, José Zaragoza, i l’ex-cap de premsa de José Montilla, Antoni Bolaño. Poc després d’aquestes declaracions, López Tena va fer saber en un comunicat que havia rebut sengles trucades de Zaragoza i Bolaño dient-li que no havien rebut mai cap sobresou de la Diputació. ‘No tinc cap motiu per a dubtar de llur paraula’, fou la resposta de López Tena.

La formació ha convocat una manifestació, que es farà divendres a les 19.00 davant la Diputació, sota el lema ‘Corrupció no, volem saber’. ‘Volem saber qui són els qui s’han emportat els diners, nom per nom’, va dir ahir el diputat Uriel Bertran: ‘Ens estranya el silenci d’ERC i d’ICV, amb diputats provincials i assessors a la Diputació de Barcelona que podrien donar explicacions.’ ‘Tot s’acabarà sabent, a les bones o a les males’, va reblar López Tena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any