Notícies

Dilluns  07.11.2011  19:06

Escorcollen a Barcelona la seu d'una entitat vinculada a Urdangarín pel cas Palma Arena

Segons l'investigació, l'Instituto Noós va cobrar per assessorar el govern balear del PP en dos fòrums esportiu-turístics

Men?ame
 

La policia espanyola i una comissió judicial han escorcollat la seu de l'Instituto Noós a Barcelona per la presumpte relació amb el cas de corrupció del govern balear conegut com a cas 'Palma Arena'. L'entitat va ser presidida per Iñaki Urdangarín i va cobrar uns 2,3 milions d'euros per assessorar el govern del PP els anys 2005 i 2006 per l'organització de dos fòrums que vinculaven esport i turisme. Fonts policials ha explicat que diversos agents de la unitat de drogues i crim organitzat de Barcelona han col·laborat en l'escorcoll dirigit per un fiscal anticorrupció de Palma de Mallorca.

El juliol el jutge del cas Palma Arena, José Castro, va encausar l'ex-director general d'Esports de l'última legislatura de Jaume Matas, José Luis Ballester, i l'ex-gerent de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), Raimundo Alabern, en la peça separada que investiga el pressumpte desviament de 2,3 milions d'euros per l'executiu de Matas a l'Instituto Nóos, quan aquest era presidit per Iñaki Urdangarín.

Fonts jurídiques van explicar que tots dos ex-càrrecs del govern són investigats pels dos convenis que van firmar l'Ibatur i la Fundació Illesport amb Nóos per 1,2 milions d'euros el 2005 i 1,1 milions el 2006 per la celebració d'un fòrum sobre turisme i esport que va durar tres dies, si bé el destí d'aquests fons no van ser justificats amb factures.

El fundador de l'entitat que va presidir Urdangarín, Diego Torres, també va ser encausat l'11 de juliol. Torres ha defensat sempre que Urdangarín no va tenir res a veure amb aquest contracte.