Creix la pressió sobre Berlusconi perquè dimiteixi

  • La premsa italiana apunta que pot ser imminent · Fonts del partit ho neguen · Les borses es recuperen pels rumors de dimissió

VilaWeb
Redacció
07.11.2011 - 13:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En les darreres hores s’han incrementat les veus que apunten a una dimissió imminent del primer ministre italià, Silvio Berlusconi. El director del Foglio, Giuliano Ferrara, diu que és qüestió d’hores o de minuts en un article recollit per la resta de diaris italians. Fonts del partit de Berlusconi, ho neguen. Totes les borses europees, amb la banca al capdavant, s’han ressentit de la pressió sobre el deute italià al matí, per la incertesa sobre la situació política. Amb tot, els rumors sobre la dimissió de Berlusconi han fet que els mercats comencessin a recuperar-se.

Berlusconi encara una setmana molt complicada, sobretot pel vot de confiança que té demà al parlament i que no té assegurat; avui el ministre de l’Interior italià, Roberto Maroni, ha declarat que Berlusconi ja no tenia prou suport parlamentari i que hauria de convocar eleccions.

La incertesa sobre el deute i la salut econòmica d’Itàlia s’uneixen als esdeveniments de Grècia, on el primer ministre Georgos Papandreu deixa el govern per facilitar la formació d’un executiu de coalició que lideri el país fins la celebració de noves eleccions el mes de febrer.

El rècord en la prima de risc italiana coincideix també amb una nova reunió dels ministres d’Economia de l’euro a Brussel·les. L’Eurogrup negociarà aquesta tarda els detalls tècnics dels acords del passat 26 d’octubre, que inclouen la condonació del 50% del deute grec, la recapitalització dels bancs i, especialment, l’ampliació de l’EFSF, el fons permanent de rescat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any