Els Sagals d’Osona culminen una gran temporada amb el 3 de 8

  • La jornada es va haver de fer a La Central de Vic a causa de la pluja

VilaWeb
Redacció
07.11.2011 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diumenge els Sagals d’Osona van celebrar la seva diada de final de temporada a l’interior de La Central de Vic a causa de la pluja que va impedir que l’actuació se celebrés a Centelles. Els osonencs van estar acompanyats dels Castellers de Sant Cugat i els Moixiganguers d’Igualada. Els Sagals van fer una actuació fabulosa, la quarta millor de la seva història i la millor des del 2005.

En primera ronda van descarregar el tercer 4 de 8 de la temporada, aquest més treballat que els anteriors. A segona ronda tocava el repte majúscul, el 3 de 8, carregat l’any anterior per la Festa Major de Vic però no descarregat des del novembre del 2005. Després de desmuntar-lo amb dosos col·locats, els Sagals hi van tornar i aquesta vegada el van descarregar i es va desfermar l’eufòria entre tota la colla. No n’hi havia per menys.

I per si no n’hi havia prou els Sagals van encarar la tercera ronda amb un castell inèdit, el 9 de 7, mai realitzat abans per la colla. Aquest és un castell que necessita molts castellers tant de tronc com de pinya i és complicat de lligar. Els Sagals el van descarregar a la primera i amb una sola enxaneta que va fer les tres aletes, quan altres colles l’han fet però amb tres enxanetes. Així doncs, jornada fantástica per a la colla carbassa que va clausurar-la amb dos pilars de 5 simultanis. L’actuació va donar pas al dinar per a tota la colla que ho va celebrar fins ben entrat el vespre al seu local de La Central.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any