Un miler, llarg, de manifestants ahir

  • Dm. 6 de novembre del 2011
    Unes 1000 persones van recórrer ahir dissabte els carrers del centre de Perpinyà, malgrat la pluja, participant en la manifestació unitària convocada per la Federació d'entitats en defensa de la llengua i la cultura catalana (+ CAL + Casal... +... ) ...>>

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.11.2011 - 05:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta no va ser gens ajudada, aquest any, pel temps: 3 dies seguits de pluja (forta a estones la nit precedent, paraigues a inici de mani…) n’havia desanimat més d’un. Però al total, malgrat això i ben contat va ser tot un èxit del qual es podrà recordar, inclosa (malgrat gran temències) la participació!

Una manifestació que, a més de commemorar la signatura del Tractat dels Pirineus el 7 de novembre de 1659 també és, des de fa anys, el final del Correllengua (acabant aquí el recorregut pels Països catalans). Com sempre aquesta manifestació s’ha caracteritzat per la diversitat tan de procedència i prioritats (moltes associacions i grups i uns partits de colors variats però harmoniosos) com de provinència geogràfica (Nord + Sud + ‘terres ‘endins i mar enllà’) i la unitat dels presents.

Eren presents des de grups festius (sardanistes, grallers, castellers i sorollosos del Riberal) fins a partits polítics (regionalistes i independentistes) i grups independentistes d’aquí o vinguts de la CAC (Comunitat Autònoma de Catalunya), passant pel col.lectiu de Professors de català… amb els lemes unitaris i àmpliament compartits ‘Esborrem el tractat dels Pirineus’, ‘Ni frança Ni espanya, Països Catalans’, ‘No volem ser una regió de frança / d’espanya, no volem ser un país ocupat, volem volem volem, volem la independència, volem volem volem Països catalans’.

I, també com sempre, sense cap incident notable…

Una vegada la mainifestació arribada al Castellet s’ha llegit el manifest (insistint molt sobre l’actualitat propossada: desaparició del CDACC, Casa Païral, incompliment de textos votats per unanimitat – ajuntament de Perpinyà i Consell intercomarcal – des d’anys) i s’ha cantat l’himne nacional dels Catalans, els segadors. Més tard s’ha fet una marxa de torxes cap a la Casa Musicale, on s’ha fet el tradicional concert de cloenda d’aquesta diada amb l’actuació de 3 grups: Rauxa, 100 g de Têtes i At-Versaris.

Dilluns hi haurà al Casal Jaume Primer de Perpinyà, el darrer acte d’aquesta diada, amb  el sopar del 7 de novembre, on es designaran i lliuraran el premi Josep de la Trinxeria, a la persona o entitat que més s’hagi destacat en la defensa de la catalanitat durant l’any i el premi Francesc de Segarra, a la persona o institució que més s’hagi destacat durant l’any per una actitud bel·ligerant contra els catalans, el català o Catalunya Nord en general.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any