Reivindicant la Rambla

  • L'Associació de Veïns del Gòtic fa una visita guiada per a la recuperació simbòlica d'aquest espai públic

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.11.2011 - 13:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Rambla de Barcelona ser, durant dècades, un lloc emblemàtic i escenari dels grans esdeveniments de la ciutat. Però les barricades de la Guerra Civil, les trobades de la burgesia i les manifestacions reivindicatives de la Transició, han acabat donant pas ‘a una Rambla convertida en aparador de venda de barrets mexicans, vestits de sevillana, paelles congelades i caramels de Gaudí’. Per aquest motiu, l’Associació de Veïns del Barri Gòtic i el Col·lectiu Accions Urbanes han fet aquest matí una visita guiada especial a La Rambla, titulada ‘Tornem a la Rambla‘, per a posar de manifest que el model turístic de la ciutat acaba generant ‘l’expulsió dels seus habitants, la degradació de l’espai públic, l’eliminació de la memòria històrica i banalització de la ciutat.’

En la visita feta aquest matí, que ha fet sis parades des de Canaletes fins al port, hi han participat veïns afectats i persones expertes, que han explicat la problemàtica. Hi han participat, entre d’altres, el sociòleg Manuel Delgado , el periodista Xavier Montanyà, Monserrat Ramblis, treballadora del Bar Sant Josep del Mercat de la Boqueria, Josep Cots, propietari de la llibreria Documenta, Clarissa Velocci, activista de Genera, associació en defensa dels drets dels treballadores sexuals, i Jordi Bonet, president de la Federació d’Associaons de Veïns de Barcelona.

Els veïns i participants que han volgut han pogut portar la seva pròpia cadira, com havien demanat els organitzadors, com a mostra d’apropiació simbòlica de l’espai públic i com a record de l’antiga activitat de lloguer de cadires a la Rambla.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any