Set mil milions al món

  • L'ONU ha marcat el dia d'avui com la data simbòlica de l'arribada als set mil milions d'habitants al planeta Terra · S'han posat en marxa moltes iniciatives per commemorar l'efemèride

VilaWeb
Redacció
31.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un acte al més alt nivell de les Nacions Unides marcarà simbòlicament el dia d’avui com el que s’ha arribat als set mil milions d’habitants al món. El secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon anunciarà la fita i farà una crida a l’acció dels líders mundials per encarar els desafiaments que presenta el creixement poblacional. Segons el Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA), un món amb set mil milions d’habitants té implicacions en la sostenibilitat, l’urbanisme, l’accés als serveis de salut i el progrés dels joves.

L’agència de l’ONU ha posat en marxa una web interactiva, ‘ 7 Billion and Me‘, per conèixer a partir de les dades que et demana com afecta aquest creixement poblacional als usuaris. A més, l’UNFPA proposa l’utilització de l’etiqueta #7billion per compartir qualsevol informació referent a la fita al Twitter. També han creat un himne, titulat ‘United‘, interpretat per més de cinquanta músics de tretze països diferents. 

També s’ha posat en marxa una campanya anomenada ‘7 Billion Actions‘ per recollir relats i experiències dels ciutadans per millorar la societat i el món. L’iniciativa crida a compartir-les perquè ‘poden inspirar els altres a passar a l’acció’.

Per la seva banda, la televisió pública del Canadà (CBC) considera que set mil milions és un nombre sorprenent i, per això, ha compilat una llista prou divertida per ajudar a fer-nos una idea de la magnitud amb perspectiva.

En una cita com aquesta, qui no podia faltar és National Geographic, que des de fa mesos que té oberta una pàgina sobre l’efemèride. A més, ha creat una aplicació per a l’iPad: ‘7 Billion: How your world will change’; i ha fet vídeos com aquest, amb totes les dades relacionades amb aquest increment de població.

La pàgina Worldometers, especialitzada en estatístiques mundials, ofereix per la seva banda un recompte virtual en temps real de les principals dades poblacionals del món.

I dos mitjans anglesos proposen, finalment, algunes eines curioses i interessants al voltant d’aquesta xifra psicològica: des d’aquí la BBC permet saber quin número d’individu ens correspon dins la humanitat, i The Guardian permet saber quanta gent hi havia al planeta el dia del nostre naixement.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any