Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  27.10.2011  18:13

Peces-Barba: 'Aquesta vegada no caldrà bombardar Barcelona'

Els advocats catalans, indignats amb les declaracions del polític socialista en una jornada amb l'advocacia espanyola

Men?ame
 

Gregorio Peces-Barba, un dels ponents de la constitució espanyola de 1978 i ex-president del congrés espanyol, ha dit avui que a Espanya potser li hauria anat millor si s'hagués annexionat Portugal i no Catalunya (àudio). I ha afegit: 'No sé quantes vegades es va haver de bombardar Barcelona, però aquesta vegada se solucionarà tot sense necessitat de fer-ho'. Ho ha declarat durant el desè congrés d'advocats espanyol (vídeo íntegre de l'acte) que es fa a Cadis. Aquestes paraules han encès els advocats catalans assistents al congrés, que s'han aixecat, han abandonat la sala i han emès aquest comunicat de protesta.

'Quan el comte-duc d'Olivares va trobar-se al mateix temps amb l'aixecament dels catalans --que, per cert, celebren sempre les seves festes anomenades nacionals per derrotes-- i els portuguesos, va prendre una decisió: deixar els portuguesos i quedar-nos amb els catalans', va dir Peces-Barba, que es va demanar: 'Què hauria passat, si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i deixat marxar els catalans? Potser ens hauria anat millor'.

Més endavant, per cloure la conferència, Peces-Barba es mostra esperançat perquè es mantingui l'estabilitat de l'Espanya autonòmica i constitucional; elogia la lleialtat constitucional de Juan Carlos de Borbó, en contraposició a altres reis espanyols anteriors, i demana d'exhibir la 'bandera constitucuional' i desar la republicana. I rebla: 'Som en millors condicions que en unes altres èpoques. No sé quantes vegades s'ha hagut de bombardar Barcelona, però aquesta vegada se solucionarà tot sense necessitat de fer-ho'.