Peces-Barba: ‘Aquesta vegada no caldrà bombardar Barcelona’

  • Els advocats catalans, indignats amb les declaracions del polític socialista en una jornada amb l'advocacia espanyola

VilaWeb
Redacció
27.10.2011 - 18:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Gregorio Peces-Barba, un dels ponents de la constitució espanyola de 1978 i ex-president del congrés espanyol, ha dit avui que a Espanya potser li hauria anat millor si s’hagués annexionat Portugal i no Catalunya (àudio). I ha afegit: ‘No sé quantes vegades es va haver de bombardar Barcelona, però aquesta vegada se solucionarà tot sense necessitat de fer-ho’. Ho ha declarat durant el desè congrés d’advocats espanyol (vídeo íntegre de l’acte) que es fa a Cadis. Aquestes paraules han encès els advocats catalans assistents al congrés, que s’han aixecat, han abandonat la sala i han emès aquest comunicat de protesta.

‘Quan el comte-duc d’Olivares va trobar-se al mateix temps amb l’aixecament dels catalans –que, per cert, celebren sempre les seves festes anomenades nacionals per derrotes– i els portuguesos, va prendre una decisió: deixar els portuguesos i quedar-nos amb els catalans’, va dir Peces-Barba, que es va demanar: ‘Què hauria passat, si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i deixat marxar els catalans? Potser ens hauria anat millor’.

Més endavant, per cloure la conferència, Peces-Barba es mostra esperançat perquè es mantingui l’estabilitat de l’Espanya autonòmica i constitucional; elogia la lleialtat constitucional de Juan Carlos de Borbó, en contraposició a altres reis espanyols anteriors, i demana d’exhibir la ‘bandera constitucuional’ i desar la republicana. I rebla: ‘Som en millors condicions que en unes altres èpoques. No sé quantes vegades s’ha hagut de bombardar Barcelona, però aquesta vegada se solucionarà tot sense necessitat de fer-ho’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any