Sandro Rosell implicat en un altre cas de corrupció al Brasil

  • L'acusen d'haver participat en una operació d'emblanquiment de diners

VilaWeb
Redacció
27.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia brasilera ha cridat a declarar el president de la Federació de Futbol, Ricardo Teixeira, perquè ara investiga la venda reiterada d’una avioneta a Sandro Rosell i Cláudio Honigman, que creu que va servir per emblanquir diners.

Aquesta crida de la policia es relaciona amb el fet que A Folha de São Paulo va publicar fa un parell de dies un article amb els resultats de la investigació sobre la compra-venda d’una avioneta per a emblanquir diners, efectuada per Teixeira.

Segons la investigació, la companyia d’aviació brasilera TAM va vendre a Teixeira un avió particular l’any 2009. Una part del preu de l’avió s’havia de satisfer amb una avioneta Cessna PT-XIB, que Teixeira deia que era seva, però que era de la TAM i que havia entrat al país per un dòlar.

Aquest preu d’origen estrany ha cridat ara l’atenció de la policia, sobretot perquè l’avioneta s’ha venut manta vegada entre empreses en què participen Teixeira, Sandro Rosell i Cláudio Honigman, cada vegada més cara, fins a superar el preu de mercat. Finalment la va comprar un dirigent de la TAM que negociava un contracte de patrocini amb la federació brasilera de futbol.

Aquesta és la segona investigació sobre corrupció en la qual es veu involucrat Sandro Rosell per la seva relació amb Teixeira. Segons el diari, Rosell i Honigman són socis de l’empresa Brasil 100% Marketing i Rosell és soci de la dona de Teixeira en l’empresa Habitat Brasil Empreendimentos Imobiliários.

A final de setembre The Economist va implicar Rosell en un altre cas de corrupció centrat en Teixeira i investigat per la fiscalia brasilera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any