Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  21.10.2011  09:45

Carod-Rovira explica en un article la reunió amb ETA a Perpinyà

Men?ame
 

Josep-Lluís Carod-Rovira relata avui, amb detall, com va anar la reunió amb dirigents d'ETA el gener del 2004, en un article al PuntAvui titulat 'De Perpinyà a Aiete'. Una reunió en què, diu, els representants d'ETA li van demanar sobre les raons per a optar per la via política. 'En tot moment vam defensar la inconveniència de la via militar per motius ètics i polítics', explica, i recalca el fet que ETA parlés, 'no pas amb representants d'un estat sobirà, militars, policies o agents dels serveis d'informació, sinó amb independentistes d'un altre país'. Per Carod, aquesta dada és 'fonamental per a entendre tot el que va venir després'.

 

Diu l'ex-conseller en cap que aquella reunió, la va pagar molt cara i encara la paga ara: 'La criminalització m'ha acompanyat des d'aleshores.' També insisteix en la importància dels fets d'aquests últims anys. 'Mirem enrere i sabem que hi tornaríem. Va valer la pena', acaba.