Damm i la distribuïdora de Coca-cola fan la millor oferta per quedar-se Cacaolat

  • El jutjat mercantil ha lliurat avui les ofertes als administradors

VilaWeb
Redacció
20.10.2011 - 16:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’oferta conjunta entre Damm, Cobega (distribuïdora de la Coca-cola a l’estat espanyol) i el grup inversor Victory és la més alta per a quedar-se Cacaolat. El jutjat mercantil de Barcelona ha obert avui finalment els tres sobres amb les tres ofertes per a adquirir Cacaolat. En principi, l’oferta del fons Vitory, de l’aliança Damm i Cobega, distribuïdora de Coca-cola, és la més alta, amb una inversió de 75 milions. La segona és la de Central Lechera Asturiana, amb 57 milions; i Vichy Catalan és la tercera, amb 37  milions. Ara els administradors concursals de Cacaolat tenen tres dies per presentar un informe al jutjat.

La suma que ofereixen Damm i Cobega les deixa molt ben situades per adjudicar-se l’empresa, tot i que els administradors estudiaran també altres aspectes de totes les ofertes com ara el pla industrial per garantir la continuïtat i els llocs de treball tant a Barcelona com a la planta de Cacaolat a Saragossa. Totes les ofertes asseguren el manteniment del 100% de la plantilla. Només la de Vichy, però, es compromet a no traslladar les fàbriques del Principat ni les de Saragossa.

El president del comitè d’empresa de Cacaolat, José Miguel Miguel, s’ha mostrat satisfet per l’acte d’obertura dels sobres amb les ofertes de compra. Però no amagat sorpresa pel ‘contingut ‘tant baix’ de l’oferta de Vichy Catalan. Tot i això, Miguel ha dit que els treballadors estan ‘contents perquè és previst que això acabi aviat i bé’.  Dilluns que ve, 24 d’octubre, el comitè d’empresa es reunirà per elaborar un informe no vinculant adreçat al jutjat mercantil on donaran la seva valoració sobre el contingut de les tres ofertes presentades. Es preveu que jutjat mercantil rebi tots els informes, els dels treballadors i els dels administradors concursals dimarts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any