Conveni per garantir el dret a l’habitatge i aturar els desnonaments

  • La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell signen un acord de col.laboració per treballar conjuntament en aquest àmbit

VilaWeb
Redacció
19.10.2011 - 18:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’uns mesos de trobades i treball en comú, i tal i com ja havia avançat aquest mitjà, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la FAV van signar el passat dimarts un conveni de col·laboració per treballar de manera conjunta a la ciutat pel dret a l’habitatge i contra els desnonaments de famílies que no poden fer front a les seves quotes hipotecàries. Una roda de premsa a la seu de la FAV va escenificar l’acord.

El conveni es traduirà en una col·laboració estable i una coordinació efectiva entre ambdues entitats i es fruït de la voluntat d’unir esforços enfront la problemàtica, cada cop més massiva a la ciutat, de les execucions hipotecàries i del risc de desnonament que pateixen centenars de famílies sabadellenques. Oriol Sorolla, representant de la plataforma, va voler posar èmfasi en ‘el valor que tindrà la col·laboració de la FAV en aquesta lluita, ajudant a conèixer la nostra tasca i detectant i derivant-nos nous casos gràcies a la seva extensió i arrelament a la ciutat a través de les diferents associacions de veïns’. Juan Guil, en nom de la FAV, també es va mostrar molt satisfet per un acord que ‘farà efectiva la voluntat d’implicació del moviment veïnal en aquesta lluita’.

Atents al compliment dels acords de la moció aprovada al Ple

Ambdues entitats van remarcar que les principals línies de treball conjunt seran engegar una campanya local de recollida de signatures a favor d’una Iniciativa Legislativa Popular que permeti una modificació al Congrés espanyol de la llei hipotecària que incorpori la Dació en Pagament i, d’altra banda, vetllar per a que l’equip de govern compleixi les mesures contra els desnonaments que contemplava la moció que es va aprovar al darrer Ple i que va ser proposada per la mateixa plataforma. En aquest sentit, Sorolla es va mostrar ‘satisfet’ per l’aprovació de la moció i pel suport rebut per gran part de les entitats locals, però va advertir que la plataforma ‘pressionarà per l’íntegre compliment dels acords presos al Ple i seguirà lluitant al carrer com s’ha fet fins ara, amb accions de protesta contra entitats bancàries i plantant-nos per evitar qualsevol desnonament’. Sorolla va acabar advertint que ‘la classe política ha d’escollir entre defensar els interessos de l’especulació financera o defensar els interessos de la gent’ i mostrant-se optimista davant la possibilitat de la reforma de la llei hipotecària ja que ‘és una lluita que ja s’està guanyant al carrer i tard o d’hora haurà de ser assumida pel poder polític’ perquè, segons Sorolla, ‘es tracta d’una clamorosa i evident demanda de justícia social’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any