L’homenatge al poeta assassinat Salvador Iborra es farà el 18 de novembre a l’Espai Mallorca de Barcelona

VilaWeb
Redacció
19.10.2011 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El companys de Salvador Iborra, el poeta assassinat el passat 29 de setembre a Barcelona, li retran homenatge divendres 18 de novembre a l’Espai Mallorca a les 19.00. L’escriptora Eva Piquer introduirà l’acte, en el qual companys d’Iborra llegiran poemes seus i s’hi farà una taula rodona sobre la seva obra i vida a càrrec d’uns quants amics. Al final, el grup musical Petit farà un breu concert.

Aquest homenatge s’havia convocat incialment per al dia 13 a l’Horiginal de Barcelona, però es va acabar ajornant. En unes declaracions a VilaWeb, l’amic d’Iborra Sebastià Bennasar va donar les gràcies a tothom qui va tenir la idea de fer l’homenatge ‘perquè demostra la sensibilitat de la gent i de la ciutat’. I també va agrair que els promotors l’acte no objectessin a ajornar-lo, a petició d’alguns amics i de la família, que s’estimaven més esperar. ‘Totes dues coses són d’agrair i demostren que la gent s’estimava molt el Salvador.’

A principi de mes, els veïns del barri de Sant Just de Barcelona, al Gòtic, on vivia Iborra, ja li van retre un altre homenatge (vídeo), car la seva mort, per apunyalament davant de casa seva, va commocionar el barri. S’hi va llegir un dels seus últims poemes i s’hi van encendre desenes d’espelmes, sota una gran fotografia seva, a la porta de l’església de Sant Just. Veïns i amics, alguns dels quals no van poder evitar algunes llàgrimes, van voler recordar el poeta, que feia dos anys que s’estava al barri i que hi era molt estimat. A l’acte, breu, però carregat d’emoció, hi va assistir la regidora del districte, Mercè Homs, i uns quants veïns li van exposar els mals del barri per demanar-li més seguretat.

Iborra fou assassinat dijous a la matinada quan volia recuperar una bicicleta robada. Els lladres li van clavar dues ganivetades i van fugir amb la bicicleta, però la policia va reeixir a detenir-los, poques hores després. En canvi, els serveis d’emergència no van poder reanimar Iborra. Un amic seu, Pau Vinyes, el recordava així a VilaWeb i explicava la reconstrucció dels fets obtinguda parlant amb veïns i testimonis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any