La indignació pel dret de l’habitatge pren forma a Nou Barris

  • Parlem amb una de les famílies que s'ha instal·lat a l'edifici ocupat del Verdum

VilaWeb
Redacció
18.10.2011 - 20:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Onze famílies desnonades s’han instal·lat a l’edifici del districte barceloní de Nou Barris ocupat dissabte per membres del moviment dels indignats. Una de les famílies que hi viu és la Pérez Santiago, que explica a VilaWeb TV que l’administració els ha denegat aquests anys un habitatge de protecció oficial. Fa tres setmanes va ser desallotjada d’un altre pis buit.

De les onze famílies que ara viuen a l’edifici, la majoria han estat desnonades per no pagar el lloguer; una altra, per no pagar la hipoteca i una darrera, la Pérez Santiago, que va ser desallotjada d’un altre pis ocupat. Un pis, expliquen Gabriel Pérez i Rosa Santiago, que era de protecció oficial i que portava cinc anys buit. Allà s’hi havien instal·lat tres anys enrere, després de marxar d’un pis que compartien amb tres famílies més. Afirmen que fa temps que han demanat a l’administració que els posi un pis a un preu assequible i que aquesta els ho ha negat. En Gabriel i la Rosa són veïns de Nou Barris de tota la vida; tenen tres fills menors d’edat i es dediquen a la venda ambulant. També són membres de l’associació 500×20, que treballa en la defensa de l’habitatge públic amb famílies necessitades.

Fa un temps que desenes de plataformes i entitats treballen per aturar desnonaments i que demanen que la llei prevegi la dació en pagament. De fet, la defensa del dret a l’habitatge ha estat molt present en les mobilitzacions dels indignats, i és l’argument que esgrimeix l’assemblea de Nou Barris per explicar l’ocupació del número 2 del carrer Almagro de Nou Barris, un edifici que fa cinc anys que és buit i que era a mans d’una immobiliària des que la constructora va fer fallida.

Pendents de la denúncia interposada per la propietat, el col·lectiu de veïns i activistes que donen suport a l’ocupació ha començat a organitzar assemblees, dinars, i ara pensa a fer un centre social a la part baixa de l’edifici.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any