Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  17.10.2011  22:00

Gemma Calvet: 'L'absència d'Otegi a la conferència és injusta i immoral'

L'advocada parla de la conferència internacional per la pau al País Basc a Sant Sebastià

Men?ame
 

Sense l'èxit electoral de Bildu, no hagués estat possible la conferència de pau i el comunicat d'avui. Han estat les institucions basques com la Diputació de Guipúscoa i l'Ajuntament de Sant Sebastià, presidides per la coalició política abertzale, les que han fet d'amfitrions a les autoritats internacionals.

La conferencia de pau a Sant Sebastià ha marcat un nou escenari internacional en la resolució del conflicte i és un pas determinant per entrar en l'agenda espanyola.

'Acabar amb la darrera confrontació armada a Europa'. Així ha començat la presentació de les cinc recomanacions que reclamen la necessitat d'integrar dos governs europeus en les converses, el cessament definitiu de l’activitat armada i l'assistència a totes les víctimes.

Avui s'ha dibuixat una gran porta de pau gràcies a la democràcia i a la implicació de moltes persones. La injusta i immoral absència ha estat la de Arnaldo Otegi, creador d’aquest camí.

 

Gemma Calvet