Entra en funcionament el núvol d’Apple

  • L'iCloud permet emmagatzemar fins a 5Gb en documents, a més de la música d'iTunes, les fotografies, les aplicacions i els llibres

VilaWeb
Redacció
12.10.2011 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui entra en funcionament el núvol d’Apple, l’iCloud: un servei de sincronització automàtica des del qual els usuaris, gratuïtament, podran accedir a la música, els films i més productes audiovisuals i fitxers que tinguin des de qualsevol dispositiu de la companyia (el Mac, l’iPhone, iTouch, iPad), mitjançant streaming (vídeo de demostració). Permet fins a 5GB d’emmagatzematge en documents, a més de la música d’iTunes, les fotografies, les aplicacions i els llibres

En aquest sentit, l’iCloud pot deixar en una situació difícil un dels serveis d’emmagatzament a internet, el Dropbox, que només ofereix 2Gb de forma gratuïta.

Una de les novetats més destacades d’iCloud és que permetrà als usuaris d’iTunes escoltar la música que hi tinguin des de qualsevol dispositiu. A més, per un preu fix de 25 dòlars anuals, es podran escoltar les cançons d’entre les més de divuit milions que ofereix el servei iTunes.

Oriol Martí, provant l’iCloud

L’expert en aplicacions de xarxes socials Oriol Martí explica avui al seu bloc de +VilaWeb que ja l’ha pogut provar: a veritat és que és al·lucinant. ‘Ja no utilitzarem el cable per començar a utilitzar l’iPhone o l’iPod touch, només caldrà una connexió wifi. Si ja tenies algun altre dispositiu sincronitzat a l’iCloud, en el meu cas tenia l’iPhone sincronitzat i actualitzo l’iPad a la nova versió. En començar a utilitzar l’iPad des de zero només et demana la contrasenya d’iTunes, a partir d’allà et diu les còpies de seguretat guardades, només cal indicar-li la última còpia de seguretat i tindrem sincronitzats els dispositius sense utilitzar l’ordinador’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any