Broggi serà el cap de llista d’ERC al senat

  • Encapçalarà la coalició independentista en la qual també hi ha Reagrupament

VilaWeb
Redacció
11.10.2011 - 17:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El doctor Moisès Broggi ha acceptat l’oferiment d’ERC per encapçalar la candidatura independentista al senat espanyol. Segons ha confirmat el diputat Oriol Amorós, ‘ERC té la sort i l’orgull’ que Broggi sigui el cap de llista de la candidatura en la qual també hi haurà Reagrupament (Broggi es va adherir a la formació de Carretero ara fa dos anys). El doctor Broggi, de 103 anys, ha estat una de les figures més prestigioses que s’han significat els últims anys en la defensa d’una estratègia unitària de l’independentisme.

Amb Alfred Bosch com a cap de llista al congrés espanyol i Broggi, al senat, ERC tanca els noms dels que seran els seus caps visibles en les pròximes eleccions espanyoles del 20 de novembre.

Aquesta no és la primera incursió de Broggi a una llista electoral de concentració de forces independentistes. A les eleccions municipals passades, Broggi va tancar la llista d’Unitat per Barcelona (que integrava ERC, RCat i Democràcia Catalana).

Segons ha dit el partit en un comunicat, el fet de posar dos independents al capdavant de les llistes confirma ‘la voluntat de ser una plataforma que integri personalitats rellevants de la societat civil, així com entitats, mantenint la seva independència respecte a l’afiliació a partits polítics’. 

En aquest sentit, ha assenyalat que l’objectiu ‘és defensar a Madrid una agenda de país per assolir la independència de Catalunya, la sostenibilitat de l’estat del benestar català i la república catalana’.

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha destacat la figura de Broggi com ‘un símbol del país perquè d’una banda va excel·lir internacionalment en la seva professió a nivell internacional i, de l’altra, és un exemple de compromís cívic i de valors republicans i democràtics en temps difícils i al llarg de la seva dilatada vida’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any