‘Una llengua que camina’, entre els vídeos més vistos del 3alacarta

  • El documental, coproduït per VilaWeb i TV3, es tornarà a emetre dijous pel Canal 33

VilaWeb
Redacció
11.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El documental ‘Una llengua que camina‘, coproduït per VilaWeb i TV3, es va estrenar divendres a la nit al Canal 33, i ahir ja s’havia situat entre els vídeos més vistos del servei 3alacarta de la web de TV3. Aquests dos últims dies centenars de persones han fet córrer el vídeo, que fa balanç d’un quart de segle d’ensenyament en la nostra llengua al País Valencià, per Twitter i Facebook. Més d’un miler d’usuaris ha vist el documental a través d’internet. Per a qui vulgui veure’l per televisió, el Canal 33 el tornarà a emetre’ dijous, a les 17.30.

 

Abans de l’estrena, el documental es va presentar a Barcelona (vídeo) i a València, i encara hi ha previstes una vintena de presentacions més. La web d’Escola Valenciana informarà dels punts i hores de cadascuna d’aquestes presentacions.

El punt de partença del documental és la Festa pel Valencià, celebrada el 9 d’octubre de 2010 a València, que cloïa les celebracions dels vint-i-cinc anys de Trobades d’Escoles en Valencià. Aquestes Trobades d’estima per la llengua, les porta a terme, des de fa un quart de segle, Escola Valenciana.

‘Una llengua que camina’ narra les vivències de cinc personatges: Xavi Sarrià, Diego Gómez, Mar Iglesias, Dariana Groza, i Gerard Pitarch, dermatòleg que estudià en català a la Plana Alta i que porta les filles a les línies d’ensenyament en català. Tots, residents a punts diversos del territori valencià, relaten la seva experiència i diuen com veuen la salut de la llengua tant en l’àmbit professional, com en la vida quotidiana, a casa i al carrer.

El documental compta amb la col·laboració de l’ICIC, Escola Valenciana, Edicions 96 i Bromera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any