Laporta es querellarà contra el Grup Godó i la junta del Barça per injúries i calúmnies reiterades

  • Nega al jutge les acusacions pel cas de l'Uzbequistan · Diu que l'agent Bayram Tutumlu menteix i que mai no van fer cap pacte

VilaWeb
Redacció
10.10.2011 - 15:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president del BarçaJoan Laporta, presentarà una demanda civil i penal contra mitjans del Grup Godó i diferents membres de junta directiva del Barça. Considera que des d’aquests mitjans i amb la complicitat d’alguns membres de la junta s’han fet ‘contínues i sistemàtiques difamacions, injúries, calúmnies, atemptats al meu honor i la meva intimitat’.

La decisió de Laporta arriba després que La Vanguardia hagi publicat informacions amb detalls de factures del seu mandat per denunciar un pressumpte malbaratament de diners. A més, Laporta denuncia que qui signava aquestes informacions, el cap d’esports del diari del grup, Dagoberto Escorcia, és la parella de la responsable de comunicació del Barça, Ketty Calatayud. Per això, ‘les accions penals i civils també aniran dirigides a membres de l’actual junta directiva perquè crec que també han participat en aquestes calúmnies i injúries’, ha afegit.

Judici pel cas de l’Uzbequistan

Per altra banda, Laporta ha negat rotundament davant del jutge les acusacions de l’agent de jugadors turc Bayram Tutumlu, que l’acusa de no haver-li pagat una comissió que li corresponia per haver actuat d’intermediari en els tractes del Barça amb el club uzbec Budyonkor FC.

‘El que diu Tutumlu és fals, en cap cas no es va fer cap pacte amb ell, només vam coincidir en un sopar; en tot cas s’ha dedicat a enredar i a cercar oportunitats’, ha dit Laporta en la primera vista del judici, que es fa avui. ‘Teníem problemes de tresoreria per pagar a l’Arsenal per Hleb i vam demanar al club uzbec que vingués a fer un amistós i una estada a la ciutat esportiva, i ens van pagar 5 milions d’euros que ens van anar molt bé’, ha reblat Laporta, per explicar els tractes que el Barça va fer amb el club asiàtic.

Tutumlu demana a Laporta el 10% de totes les operacions que tant el Barça com el mateixLaporta van fer amb l’empresa Zeromax, propietat de la filla del president de l’Uzbequistan, i l’equip Budyodkor. L’equip uzbec va jugar un partit amistós a Barcelona, fa tres anys, una estada a la ciutat esportiva i uns quants jugadors del Barça van fer un campus de pocs dies a l’Uzbequistan. Tutumlu assegura que ell va fer d’intermediari entre Laporta i Miraldil Djalalov, representant de Zeromax i del club uzbec. I també diu que Laporta hi va fer negocis al marge del Barça i a tarvés del sel seu bufet d’advocats, pels quals també havien pactat una comissió. Laporta ho nega i, de fet, no hi ha cap contracte ni cap document que acrediti cap operació amb el bufet d’advocats de l’ex-president ni cap intervenció de Djalalov.

Al judici també han estat citats els jugadors que van anar a Uzbequistan a fer el campus: Messi, Puyol, Iniesta, Cesc (aleshores a l’Arsenal) i Eto’o. Tots ells, però, han presentat la documentació del cobrament del campus i per tant no caldrà que vagin al jutjat. També hi ha de declarar l’aleshores secretari tècnic del Barça, Txiki Begiristain, a qui Tutumlu acusa de cobrar part de les comissions que li correspondrien, i el periodista Joan Patsy. Agustí Benedito és citat com a testimoni, car aleshores formava part de la comissió social del Barça i la va deixar. També hi havia d’anar com a testimoni l’actual president del club, Sandro Rosell, però ha presentat la documentació dels cobraments del club i, igual que els jugadors, no hi haurà d’anar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any