Josep M. Solé i Sabaté, nou director de l’IEI

  • Va coordinar la creació de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
10.10.2011 - 15:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Maria Solé i Sabaté, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és el nou director de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

Tot i que nascut a Lleida, Solé i Sabaté sempre ha estat vinculat a Miralcamp, població on dóna nom al Casal. També fou l’ànima i coordinador de la creació de l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, a Mollerussa.

Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, ha dit en l’anunci del seu nomenament que “m’atreviria a dir que és una persona inqüestionable en aquest càrrec per la seva trajectòria, professionalitat i capacitat”. Solé i Sabaté ha dit d’apropar encara més l’IEI a totes les comarques.

 

Reñé ha afegit que és la persona indicada “per poder donar contingut a un element imprescindible que fa referència a la cultura, tradicions i costums dels 231 pobles de tot el territori de Lleida” i dels que sempre professa el seu origen allà on va.

Per la seva part Josep Maria Solé i Sabaté ha manifestat el seu primer objectiu dient que “tot l’important que ha estat l’IEI per Lleida ciutat –aquest és un fet que ningú posa en dubte- s’ha de fer, en la dimensió que es pugui a tot el territori, amb la premissa de la creativitat”.

Currículum

Josep Maria Solé i Sabaté va ser el primer director del Museu d’Història de Catalunya entre els anys 1996 i 2000 i s’ha especialitzat principalment en la recerca de la Guerra Civil i de la postguerra. És autor d’una quinzena de llibres especialitzats en aquesta temàtica i director i coautor de gairebé una desena més d’obres col·lectives. Actualment és el director científic del Consorci Memorial Espais de Batalla de l’Ebre (COMEBE). Col·labora amb diferents mitjans de comunicació i ha

estat director i conductor del programa ‘Postres de Músics’ de Catalunya Ràdio des de l’any 1993 fins el 2004.

També ha estat professor convidat a nombroses universitats d’Amèrica i Europa, com Princeton, Brown, Berkeley, Maryland, North Western University, Trinity College de Connecticut, British Columbia, París, Roma, Santiago de Xile, London School, etc.

Patronat de Turisme

En el mateix acte també s’ha fet públic el nomenament de Jordi Blanch com a nou director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any