Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  08.10.2011  06:00

Pendents d'una possible tempesta de meteors

Si el temps acompanya, avui es podrà veure una gran pluja d'estels Dracònids

Men?ame
 

La Terra travessa aquesta nit el rastre deixat pel cometa 21P/Giacobini-Zinner en la seva òrbita al voltant del sol fa alguns segles. Per això, si els núvols i la lluna no ho impedeixen, és possible que avui molts puguin assistir a una gran tempesta de meteors, la pluja d'estels Dracònids. De pluja d'estels dels Dracònids n'hi ha sovint els primers dies d'octubre, però només es té constància que hi hagués una autèntica tempesta de milers de meteors els anys 1933 i el1946. Segons diversos especialistes, avui es podria reviure una altra nit màgica com aquelles.

A la web Recerca en Acció, han obert un projecte sobre aquesta tempesta de meteors i fan un seguiment on expliquen tot allò que cal saber sobre els cometes i els meteors. A més a més, han convocat un concurs fotogràfic perquè hi participi qui vulgui. I és que, tal com explica Enric Marco al bloc 'Pols d'estels' de +VilaWeb, és molt fàcil fotografiar els Dracònids, n'hi ha prou amb una càmera i un bon trípode i tenir l'objectiu obert durant un temps, encarat cap al nord-oest.