El cantant lleidatà Pablo Hasél, en llibertat amb càrrecs

  • Detingut ahir per apologia del terrorisme, avui ha declarat a l'Audiència espanyola · Haurà de comparèixer cada quinze dies al jutjat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.10.2011 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pablo Hasél, el cantant de rap lleidatà detingut ahir per presumpta apologia del terrorisme, ha declarat avui al matí a l’Audiència espanyola, que l’ha deixat anar amb càrrecs. Des d’ara haurà de comparèixer cada quinze dies al jutjat. Avui a les set de la vesprada es farà una concentració davant la paeria de Lleida per defensar la llibertat de Pablo Hasél. A més, alguns grups de música ja s’han adherit al manifest de suport.

 

Llançat pel grup de rap At Versaris, el manifest ja ha estat signat per Obrint Pas, Orxata Sound System, KOP, Komando Noguera i més.

Segons que van confirmar fonts de la policia a l’Agència Catalana de Notícies, Hasél ja era investigat de feia mesos. A més, els agents li van escorcollar la casa per cercar-hi material incriminatori, com ara arxius informàtics i lletres de cançons. Hasél és autor de cançons com ‘Muerte a los Borbones‘, ‘Libertad presos políticos‘ i ‘Democracia su puta madre‘.

El cantant del grup de rap At Versaris, Pau Llonch, es declarava despús-ahir sorprès per la notícia i demanava que alliberessin Hasél immediatament. ‘L’Audiència espanyola comença a traspassar línies perilloses, perquè el Pablo només fa cançons; és un delicte d’opinió’, ha dit a VilaWeb. I encara: ‘És ben clar que la dissidència artística i cultural fa mal en aquest estat; les ràtzies repressives de l’Audiència espanyola ja no ens haurien de sorprendre, però la detenció del Pablo ha desbordat les pitjors expectatives i no ho podem permetre; no podem callar de cap manera.’

L’Assemblea de Joves de Lleida (AJLL) s’ha proclamat solidària del cantant detingut i ha demanat que el deixessin anar. També ha acusat l’estat espanyol de ‘tornar a actuar contra el jovent que expressa públicament el seu desacord amb l’ordre establert’ i de destinar ‘molts recursos a perseguir tots els qui es confessen contraris a l’actual model econòmic capitalista i a l’estat imperialista espanyol’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any