Un altre concert neo-nazi a Sabadell

  • La Festa de la Hispanitat torna a aplegar una celebració feixista, aquesta vegada convocada per Democracia Nacional, a la capital vallesana

VilaWeb
Redacció
05.10.2011 - 10:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si ja l’any passat la banda de RAC (rock contra el comunisme) Batallón de Castigo (BDG) va actuar a la sala ‘The klap’, antiga ‘La botellita’ en un concert que va acabar amb prop de 200 caps rapats identificats, sembla que la mateixa sala podria acollir per segon any consecutiu aquesta celebració tot i les reseves dels organitzadors d’informar-ne obertament per “motius de seguretat”. Les bandes convidades són Brigada 1238 i Para Bellum (ex Impertinencia).

Resposta veïnal

El Moviment Popular de Sabadell ha convocat una reunió pel proper divendres a les set de la tarda al local de la FAV de Sabadell. L’objectiu és coordinar la resposta de les entitats i veïns de la ciutat, amb una llarga trajectòria antifeixista, per remarcar les peticions que ja han avançat alguns membres dels col·lectius que l’integren. En declaracions a La Directa els convocants han avançat que exigiran “que es sancioni el local que acull de forma regular aquests actes i sigui claurat” així com “la prohibició del concert i l’accés a Sabadell del feixistes i nazis”. També reclamen que el consistori “presenti una querella contra els responsables de l’acte, els col·laboradors i els responsables del local i que es faci una denúncia pública ferma de rebuig del feixisme i el racisme i es posi de nou damunt la taula la declaració de Sabadell com a ciutat antifeixista”.

En motiu del concert de l’any passat Vilaweb Sabadell ja va informar que fruit de la intervenció judicial, la fiscalia especialitzada en delictes d’odi i discriminació estava treballant en una denúncia per incitació a l’odi contra els membres del grup BDG, com ja va fer amb els membres del grup RAC ‘Hijos del Odio’, quan 7 de juny de 2010 els Mossos d’Esquadra detenien a diferents localitats catalanes els quatre integrants d’aquest grup per apologia del nazisme i homofòbia, un dels quals, Luis Alberto P.L., de 22, era veí de Sabadell; Segons va informar la policia catalana, el grup tenia lletres de cançons que presumptament fomentaven l’odi i la discriminació contra homosexuals, jueus i altres grups socials, i enaltien el règim nazi, que difonien en concerts en directe, Internet i CDs. Lletres com “Enfermos mentales a la cámara de gas” dedicada als homosexuals, conté frases com “ha llegado ya su fin, les vamos a destruir”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any