Detingut el raper lleidatà Pablo Hasél per presumpta apologia del terrorisme

  • Pau Llonch (At Versaris): 'Només fa cançons, és un delicte d'opinió'

VilaWeb
Redacció
04.10.2011 - 17:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola ha arrestat a Lleida el cantant de rap Pablo Hasél per un presumpte delicte d’apologia del terrorisme i l’ha traslladat a Madrid, a l’Audiència espanyola, que ha donat l’ordre de detenir-lo. Segons que han confirmat fonts de la policia a l’Agència Catalana de Notícies, Hasél era investigat per la policia de feia mesos. A més, els agents li han escorcollat la casa per cercar-hi material incriminatori, com ara arxius informàtics i lletres de cançons. Hasél és autor de cançons com ‘Muerte a los Borbones‘, ‘Libertad presos políticos‘ i ‘Democracia su puta madre‘.

El cantant del grup de rap At Versaris, Pau Llonch, s’ha declarat sorprès per la notícia i ha demanat que alliberessin Hasél immediatament. ‘L’Audiència espanyola comença a traspassar així línies perilloses, perquè el Pablo només fa cançons; és un delicte d’opinió’, ha dit a VilaWeb. I encara: ‘És ben clar que la dissidència artística i cultural fa mal en aquest estat.’

At Versaris ha preparat un manifest de suport a Hasél i ha començat a recollir signatures d’artistes, músics i intel·lectuals exigint l’alliberament de Hasél. ‘Les ràtzies repressives de l’Audiència espanyola ja no ens haurien de sorprendre, però la detenció del Pablo ha desbordat les pitjors expectatives i no ho podem permetre; no podem callar de cap manera.’

L’Assemblea de Joves de Lleida (AJLL) s’ha declarat solidària del cantant detingut i ha demanat que el deixessin en llibertat. També han acusat l’estat espanyol de ‘tornar a actuar contra el jovent que expressa públicament el seu desacord amb l’ordre establert’ i de destinar ‘molts recursos a perseguir quisvulla que es confessi contrari a l’actual model econòmic capitalista i a l’estat imperialista espanyol’.

Demà a les set de la vesprada es farà una concentració davant la paeria de Lleida per defensar la llibertat de Pablo Hasél.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any