Trias qualifica l’assassinat d’Iborra de ‘fet gravíssim’

  • Diu que s'intensificarà la pressió policíaca · Els veïns de la zona denuncien la degradació creixent dels carrers i recullen signatures per a demanar més seguretat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.10.2011 - 20:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Barcelona, Xavier Trias, ha parlat avui per primera vegada públicament de l’assassinat del jove poeta Salvador Iborra, dijous passat a Ciutat Vella. ‘És un fet gravíssim’, ha dit, i ha donat a entendre que comprèn i respecta la convocatòria que els veïns de la plaça de Sant Just del barri gòtic i dels carrers veïns han fet per denunciar la degradació de la zona i per a demanar més seguretat. Trias ha dit, especificant que ho feina també en nom de la institució, que es sentia commocionat pels fets i ha felicitat els cossos policíacs per la ràpida detenció dels agressors. Ha dit que la pressió policíaca a Ciutat Vella continuarà augmentant, però donat a entendre aquest desgraciat succés era un cas aïllat i que poca cosa es podia fer per evitar-lo. ‘A Ciutat Vella hi ha molta feina per fer, però és molt difícil de preveure que algú porti una navalla i apunyali algú altre’, ha dit.

L’intendent major de la guàrdia urbana, Evelio Vázquez, per la seva banda, també ha lamentat els fets, i ha volgut deixar clar que la guàrdia urbana treballa intensament a Ciutat Vella: aquest cos de policia ha arrestat, en aquest mes de setembre, un 40% més de delinqüents que no al setembre del 2010, i els furts i els petits delictes han baixat, segons dades del mateix cos.

Els veïns del voltant de la plaça de Sant Just, on vivia i on fou assassinat Iborra, en canvi, no tenen pas la sensació que la seguretat hagi augmentat en aquests darrers mesos, ans al contrari. Aquest cap de setmana han començat a recollir signatures per a enviar-les al batlle juntament amb una carta en la qual denuncien la degradació de la zona pel tràfic de drogues, la transformació en dormitoris per a sense sostre d’alguns espais de la zona i l’augment dels robatoris i atracaments, la majoria dels quals pel procediment de l’estrebada.

‘Molts dels sota signants estem angoixats quan sentim els crits de les persones que pateixen aquest tipus de delicte’, diuen els veïns a la carta, i recorden que mentre els agents de la policia vigilaven el carrer de la Palma de Sant Just pocs minuts després de l’assassinat d’Iborra, hi hagué dos intents de robatori al carrer Lledó, a pocs metres. Per acabar de recollir més signatures abans de fer arribar la carta al batlle els veïns han convocat per demà a les vuit del vespre una concentració silenciosa a la plaça de Sant Just. Per una altra banda, divendres l’associació cívica per la llengua El Tempir d’Elx i el Casal Jaume I li retran homenatge al II sopar Estellés i en llegiran alguns poemes seus. L’acte d’homenatge a Iborra, previst per al dia 13 a l’Horiginal de Barcelona, s’ha ajornat, de moment.

Iborra fou assassinat dijous a la matinada quan volia recuperar una bicicleta robada. Els lladres li van clavar dues ganivetades i van fugir amb la bicicleta, però la policia va reeixir a detenir-los, poques hores després. En canvi, els serveis d’emergència no van poder reanimar Iborra. L’amic d’Iborra, Pau Vinyes, el recordava així a VilaWeb i explicava la reconstrucció dels fets que havia pogut fer parlant amb veïns i testimonis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any