El Tempir i el Casal d’Elx retran homenatge a Salvador Iborra el proper divendres

  • L'acte es farà durant el II Sopar Vicent Andrés Estellés en el que cada any es recorda la figura del poeta de Burjassot

VilaWeb
Redacció
02.10.2011 - 14:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

D’aquesta manera es vol recordar la figura del poeta valencià assassinat la passada setmana a Barcelona. Després del sopar de germanor que s’ha organitzat al Casal Jaume I d’Elx el poeta elxà Gaspar Jaén llegirà poemes de la seua obra Estellesiana. Els versos de Salvador Iborra també estaran presents durant l’homenatge.

L’Associació Cívica per la Llengua El Tempir d’Elx i el Casal Jaume I d’Elx s’afegeixen a la festa que es farà a diverses poblacions al llarg del País Valencià per honorar el més gran poeta en llengua catalana del País Valencià al segle XX: Vicent Andrés Estellés (Burjassot 1924-València 1993). Aquesta segona edició tindrà lloc el dia 7 d’octubre del 2011, al Casal Jaume I d’Elx, a un preu popular de 12 euros aproximadament.

Les dues entitats han decidit convertir el sopar que cada any es fa en memòria d’Estellés en un acte d’homenatge a Salvador Iborra, poeta valencià que la passada setmana va ser brutalment assassinat a a Barcelona en una discussió per la bicicleta d’un amic que havien robat.

Després del sopar de germanor el poeta elxà Gaspar Jaén i Urban llegirà poemes de la seua obra Estellesiana. De fet, Gaspar Jaén, que va conèixer personalment el poeta de Burjassot, evoca en aquesta obra l’Estellés poeta i home i el seu univers vital i poètic, i ho fa a través del recorregut pels escenaris del poeta, amb el paisatge de l’horta i els carrers de Burjassot de fons: “Si València fos una ciutat distinta / més noble i assenyada, si hagués tingut més cor, / t’hauria estimat tant! Pels carrers, amb follia, / com la dama que es lliura al súbdit més altiu, / a l’altíssim poeta, el tendre fill de l’Horta.” És aquest escenari estellesià de tarongers, carrers i places el que també ressegueix Rafael López-Monné a través de les seves fotografies. També els assistents podran recitar els seus poemes preferits estellesians. Per a assistir-hi, cal reservar tiquet o entrada trucant a El Tempir (644 023 493) o al Casal Jaume I d’Elx (96 622 24 88).

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any