The Economist explica tres contractes que vinculen Sandro Rosell amb possibles casos de corrupció al Brasil

  • Relacionen el president del Barça amb negocis difícils d'explicar del president de la Federació Brasilera de Futbol

VilaWeb
Redacció
01.10.2011 - 11:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

The Economist publica aquesta setmana un nou article (versió en català de Google Translate) en el qual afirma haver tingut accés als contractes que invulocren Sandro Rosell en una trama corrupta al voltant de la Federació Brasilera de Futbol.

Els fets ja eren coneguts. Al 2008 es va organitzar a Brasília un partit amistós entre Portugal i Brasil. Ricardo Teixeira, president de la Federació Brasilera de Futbol i del comitè organitzador del mundial ha estat acusat de desviar fons de l’organització d’aquest partit a empreses de la seva propietat i a associats seus.

Tot i que aquest cas ja fa temps que és als tribunals i se’n parla abundantment, el setmanari britànic afirma ara haver accedit a tres contractes que involucren directament Sandro Rosell.

Sis mesos abans del partit Rosell va fer-se director de l’Ailanto, dedicada al màrqueting esportiu i que havia estat fundada poc abans. Rosell, que havia estat el màxim responsable de Nike a Brasil, sostenia una llarga amistat amb Teixeira.

Una setmana abans del partit aquesta empresa de Rosell va signar un contracte amb el govern local de Brasília pels drets de màrqueting del partit per valor de quatre milions de dòlars. El governador que va signar el contracte ha estat condemnat per corrupció, però no en relació a aquest cas, que ara està sent investigat.

El prestigiós setmanari britànic ha tingut accés ara a tres contractes que afirma que involucren Rosell i Teixeira. 

Un és de març de 2009 i és signat per Vanessa Precht, una dona brasilera que havia estat secretària de Rosell i que figura com a accionista també d’Alianto. En virtut d’aquest contracte Alianto llogava una finca de Teixeira a l’interior de Sao Paulo per deu mil reals al mes durant cinc anys. Però diversos periodistes brasilers han visitat la finca i constatat que no hi ha relació entre la mateixa i els signants del contracte. Diversos parlamentaris brasilers han demanat que s’investigui si aquest contracte és una forma de retornar diners del contracte de màrqueting del partit a Teixeira. 

Els altres dos contractes són signats per Teixeira i Rosell el juliol de 2008 amb el financer Cláudio Honigman, soci de Rosell en l’empresa Brasil 100% Marketing.

En funció d’aquests contractes Honigman paga a Teixeira i Rosell vint-i-dos milions i mig de reals a cadascú, per recomprar el deu per cent de les accions d’una empresa, Alpes Corretora. The Economist ha comprovat amb aquesta empresa que Honigman no n’era soci. Teixeira i Rosell han declinat parlar amb els periodistes de The Economist.

 

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any