Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  01.10.2011  06:00

Dia Mundial del Vegetarianisme

Des de l'any 1977, es commemora aquesta pràctica, cada cop més estesa

Men?ame
 

El vegetarianisme és cada cop una pràctica més estesa. Qui sap si ha influït a donar-la a conèixer el Dia Mundial del Vegetarianisme, que se celebra cada 1 d'octubre des del 1977. Establerta per la Societat Nord-americana de Vegetarians, la data és pensada per ponderar els beneficis de ser vegetarià i convidar tothom a afegir-s'hi.

Hi ha diverses modalitats de dieta vegetariana, segons quins siguin es aliments que s'evitin. Això sí, totes elles es basen en l'absència de carn. L'opció més estricta és la del veganisme, que exclou tota mena de productes d'origen animal o derivats dels animals. N'hi ha, però, que decideixen menjar, a més de vegetals, ous; són els ovovegetarians. Altres optimen per menjar vegetals i productes làctics, els lactovegetarians. D'aquesta manera, s'anomenen ovolactovegetarians aquells que mengen vegetals, ous i productes làctics.

També les raons del vegetarianisme són diverses. Hi ha qui ho fa per qüestions de salut, qui ho considera una opció de respecte als animals, qui ho fa per qüestions religioses, i qui ho fa per respecte al medi.