‘Catalunya, Über Alles’ arriba a les sales de cinema

  • Fem un repàs de les estrenes d'aquest cap de setmana

VilaWeb
Redacció
30.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de rebre el guardó al millor film de caire social del Festival de Sant Sebastià, arriba a les sales de cinema ‘Catalunya Über Alles’, que abans d’estrenar-se ja ha mogut polèmica. És una mirada directa a la intolerància i la immigració, com explicava el seu director, Ramon Térmens, en aquesta entrevista de VilaWeb TV. També és l’obra pòstuma de Jordi Dauder, traspassat el 16 de setembre.

Tot seguit fem un repàs a les estrenes d’aquest cap de setmana, ple de comèdies:

 

Johnny English Reborn. Direcció: Oliver Parker. Intèrprets: Gillian Anderson; Rowan Atkinson, Dominic West. Gènere: Comèdia. Esbós: L’espia més insòlit del servei secret de sa majestat ha de detenir un grup d’assassins internacionals abans que eliminin un dirigent mundial i obrin la porta del caos mundial. En català en algunes sales. Vídeo.

Four Lions. Direcció: Chris Morris. Intèrprets: Preeya Kalidas, Arsher Ali; Nigel Lindsay, Kayvan Novak, Riz Ahmed. Gènere: Comèdia. Esbós: Aquesta és la història d’un grup de gihadistes suïcides britànics. No són màrtirs guerrers, ni enemics poderosos, sinó uns potiners. Vídeo.

Larry Crowne. Direcció: Tom Hanks. Intèrprets: Julia Roberts, Sarah Mahoney, Roxana Ortega; Tom Hanks, Randall Park. Gènere: Comèdia. Esbós: Larry Crowne torna a la universitat quan el despatxen d’una gran companyia, i se sent atret per la seva professora, que ha perdut la passió per l’ensenyament i per qualsevol relació. Vídeo.

The Art of Getting By. Direcció: Gavin Wiesen. Intèrprets: Emma Roberts, Sasha Spielberg; Freddie Highmore, Markus Karl Frank. Gènere: Drama. Esbós: Un adolescent solitari i fatalista arriba a l’últim curs sense poder dir que hagi treballat ni un sol dia. S’ha fet amic de Sally, una noia bonica i complicada que veu en ell una ànima bessona. Vídeo.

Somewhere. Direcció: Sofia Coppola. Intèrprets: Elle Fanning, Michelle Monagahan; Stephen Dorff, John Prudhont. Gènere: Comèdia. Esbós: Johnny Marco és un actor de primera amb una vida tota excessos. Ha perdut el sentit de la realitat fins que la seva filla, d’onze anys, es presenta a casa seva inesperadament, i ell es comença a demanar què n’ha fet, de la seva vida. Vídeo.

Els tres mosqueters (‘The Three Musketeers’). Direcció: Paul W. S. Anderson. Intèrprets: Milla Jovovich, Juno Temple; Orlando Bloom, Logan Lerman. Esbós: Gènere: Aventures. Nova adaptació de la novel·la d’aventures d’Alexandre Dumas. El jove D’Artagnan se’n va de casa per fer realitat el seu gran somni: convertir-se en un mosqueter de la guàrdia del rei. En català en algunes sales. Vídeo.

Pina Direcció: Wim Wenders. Intèrprets: Pina Bausch, Regina Advento, Malou Airaudo, Ruth Amarante. Esbós: La mort de la coreògrafa Pina Baush l’estiu de 2009 va aturar el projecte que ella i el cineasta Wim Wenders, compartien de feina anys, de fer un film sobre la dansa. Després d’un període de reflexió, però, Wenders va decidir reprendre el projecte i capgirar-lo fent un film dedicat a Pina Bausch. El director va recuperar gravacions antigues i hi va afegir les imatges que ell mateix va fer enregistrar, en tres dimensions, de l’espectacle que la seva companyia va fer la primavera del 2010 en homenatge a la coreògrafa. Vídeo.

Catalunya Über Alles! Direcció: Ramon Térmens. Intèrprets: Belén Fabra i Vicky Peña; Joel Joan, Jordi Dauder, Babou Cham. Gènere: Drama. Esbós: Tres històries situades en un poble de l’interior de Catalunya i protagonitzades per un violador que surt de la presó, un polític feixista que obté força suport, un empresari que mata un lladre que es troba a casa i un immigrat que no troba feina. Vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any