Josep Vicent Boira: ‘És una maniobra política per treure força al corredor mediterrani’

  • El geògraf comenta el pacte entre els ministres espanyol i francès sobre el 'corredor central'

VilaWeb
Redacció
28.09.2011 - 20:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No és cap novetat que el ministre Blanco jugue a distraure tothom sobre les prioritats en infraestrutures. El pacte amb el ministre francès pel ‘corredor central’ és una fugida endavant del ministre de Foment davant la pressió creixent del corredor mediterrani.

Pot ser una política pensada per rebaixar les demandes del corredor mediterrani, que destaca com la opció més raonable i necessària. Em preocupa que puga ser una estratègia perquè, davant la profusió de demandes i apostes del govern espanyol, Europa ajorne la decisió d’aquest octubre. Blanco es dedica a donar suport sense distincions a totes les opcions i no prioritza com demana la Comissió Europea.

És evident que ni França ni Europa no estan disposades a assumir en temps de crisi el cost d’un corredor que ha de foradar els Pirineus i que no té sentit en termes econòmics i tècnics. Per tant, és més una operació de distracció per fer perdre força a la pressió del corredor mediterrani.

Em tem que és una maniobra política més de Blanco i no pas una aposta decidida per una de les opcions. No vol prendre una decisió que puga comportar-li un càstig electoral a l’Aragó.

 

Josep Vicent Boira

(Opinió recollida per telèfon per la redacció).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any