El Banc d’Espanya destitueix la directora general de la CAM sense indemnització

  • Considera que María Dolores Amorós 'va actuar en benefici propi en calcular la seva pensió vitalícia'

VilaWeb
Redacció
28.09.2011 - 16:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els interventors del Banc d’Espanya han acomiadat la directora general de la Caixa Mediterrani (CAM), María Dolores Amorós, segons han confirmat fonts de l’entitat, que han explicat que és un acomiadament disciplinari i, per tant, sense dret d’indemnització.

Els gestors del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) han pres aquesta decisió perquè ‘Amorós va actuar en benefici propi en calcular la seva pensió vitalícia’, així com ‘falsificar els comptes per ocultar la debilitat financera de l’entitat i per fer una gestió deficient’.

Amorós va assumir la direcció general de la CAM el novembre de 2010 i va ser destituïda de les seves competències temporalment pels interventors el 10 d’agost de 2011, però seguia cobrant el seu sou (uns 593.000 euros anuals). Amorós va pactar també amb l’ex-president Modesto Crespo una pensió vitalícia assegurada de 30.791 euros mensuals.

Ofertes de compra d’altres bancs i caixes

El Banc d’Espanya va ampliar dilluns el termini per presentar ofertes d’adquisició de la CAM fins avui. Fins ara només entitats financeres de la dimensió del Banc Santander, BBVA i CaixaBank havien manifestat el seu possible interès per adquirir la CAM. La delicada situació del balanç de l’entitat alacantina fan que la digestió de l’adquisició d’una entitat d’aquestes dimensions només sigui factible per a gran entitats. També el Banc Sabadell va explicar que estudiava ‘seriosament’ presentar una oferta per la CAM.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any