Alfred Bosch: ‘Anirem a Madrid per no tornar-hi’

  • El candidat d'ERC a les eleccions del 20 de novebre va dialogar ahir al vespre amb els lectors de +VilaWeb

VilaWeb
Redacció
28.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap de llista d’Esquerra de les eleccions del 20 de novembre, Alfred Bosch (Twitter), va participar ahir al vespre en ‘Implicats’. Amb els lectors de +VilaWeb, va conversar-hi sobre la seva manera d’entendre la política que s’ha de fer a Madrid i els camins per a avançar cap a la independència (vídeo).; que ell volia representar no simplement un partit, sinó més aviat un estat d’ànim i el pes de la societat civil, i que volia fer-ho amb aquesta idea: ‘Anirem a Madrid per no tornar-hi’.

Sóc demòcrata abans que independentista, perquè cal que, a la independència, s’hi arribi perquè la vol la majoria’, va dir Bosch, que és partidari d’avançar cap a la independència explorant la via del referèndum combinada amb la de la proclamació. En tot cas, va recordar l’experiència de les consultes, que ell mateix va dirigir a Barcelona, per il·lustrar la força simbòlica que té el vot i la participació de la gent en un procés com aquest.

Sobre un possible acostament entre la nova Esquerra i Convergència, després de molts anys de distanciament, va dir: ‘Hi ha disposició a dialogar amb tothom, les formes es van suavitzant. Ens acostarem en la mesura que anem al mateix lloc. Caldrà veure cap on va el pacte fiscal, perquè ha de voler dir la independència fiscal.’

Va defensar una manera de fer política basada en la cerca del pacte constant, en l’abandonament de la bel·ligerància, en la ‘feminització de la política’. ‘Com vols confiar en algú que passa el dia barallant-se?’, es va demanar.

I, en acabat el col·loqui, va fer aquesta crida final: ‘Vull demanar a la gent no pas que confiï en mi, sinó que confiï en si mateixa i en el país. Perquè som capaços de fer coses molt grans; impossible no és català, i ho hem anat demostrant. Anem descartant els impossibles.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any