Guardiola insisteix a demanar que s’aturin les demandes judicials contra Laporta

  • Demana que es resolgui el conflicte dels ex-directius de la millor manera possible · 'Sé que això acabarà bé', diu

VilaWeb
Redacció
28.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’entrenador blau-grana, Pep Guardiola, va tornar a respondre unes preguntes sobre la situació judicial i el conflicte obert amb l’ex-president Joan Laporta i set ex-directius de la seva junta. Ahir, en la conferència de premsa anterior al partit de la Champions a Minsk, va tornar a demanar que es tanqués el procés d’una manera satisfactòria i justa per als ex-directius: ‘No és just que, a vuit famílies i els seus fills, els embarguin els béns per pocs dies de gestió de l’última temporada de Joan Gaspart.’

Guardiola no va contra la junta actual i el seu president, Sandro Rosell, diu, simplement, que ‘la gent que va donar-ho tot per aquest club i que va fer coses molt bones no es mereix trobar-se ara en aquesta situació’.

‘No em desdic d’allò que vaig afirmar sobre les vuit famílies que poden veure embargats els seus béns divendres’. ‘Un soci té tot el dret d’interposar una demanda i una assemblea pot decidir el que va decidir’, afegeix Guardiola. ‘Totes les juntes han fet coses bones i dolentes, però no se’ls pot demanar aquesta responsabilitat per pocs dies de gestió’. ‘Laporta i la seva junta, com Rosell i l’actual, sempre m’han deixat parlar i dir allò que penso. Sabia perfectament què vaig dir, i què podia passar, si ho deia. Tant de bo tot no passi d’un ensurt.’

‘És clar que he parlat amb Rosell. Diumenge hi vaig parlar molta estona. I entenc que estiguin molestos, però ja saben quina era la meva intenció. Jo només sóc un treballador del club.’ Guardiola va recordar que havia estat amb dues directives del club i ‘puc afirmar que s’assemblen més que no es pensen… A vegades penso que són les dues cares d’una mateixa moneda.’

‘No sé si les meves paraules poden aturar la demanda contra els ex-directius. Però sé que els directius actuals i els anteriors faran els possibles per la pau social d’aquest club.’ ‘Reivindico el dret de la gent d’equivocar-se, perquè tot el que han fet ho han fet amb la millor intenció i pensant en el millor per al club’. ‘Sé que això acabarà bé’, va concloure.

Sobre les seves relacions amb Rosell, Guardiola va dir que ‘quan hi havia el president Laporta deien que no ens enteníem i ara, amb Rosell, diuen igual. Crec que és un bon president i que ho serà més en el futur. Tinc relació amb Rosell des que ell representava Nike i jo era jugador. No és important si la relació és bona o dolenta, sinó que ell és el president i jo l’entrenador. La resta no importa, només ha d’importar que l’equip funcioni’.

La demanda d’un soci

Divendres és la data límit marcada pel jutge de primera instància de Barcelona, Antonio Nuño de la Rosa, perquè Laporta i set ex-directius més dipositin vint-i-quatre milions d’euros d’aval per les pèrdues de l’última temporada de Joan Gaspart al capdavant del Barça.

El soci Vicenç Pla, que l’entorn de Laporta acusa d’actuar en complicitat amb l’actual president del club, demana de carregar a la junta presidida per Laporta les pèrdues de l’última temporada de Joan Gaspart. La raó esgrimida són els set dies que van passar des de la presa de possessió de Laporta, el 23 de juny de 2003, i la data de tancament oficial de la temporada, el 30 de juny, que considera que han de formar part del mandat de la nova junta. La mateixa raó va servir per escurçar el mandat de la junta una temporada sencera.

Però, curiosament, la demanda no es va fer contra tots els nous directius d’aquells set dies de juny, ans se’n van excloure l’aleshores vice-president esportiu, Sandro Rosell, i els seus quatre companys de junta, Jordi Monés, Javier Faus, Josep Maria Bartomeu i Jordi Moix, que van dimitir a la meitat del primer mandat de Laporta.

La demanda de Vicenç Pla fou rebutjada per l’entitat beneficiària dels avals reclamats, la Lliga de Futbol Professional (LFP), que en un dictamen considerava innecessari que la junta assumís, per tan sols set dies, les pèrdues de tota una temporada. El recurs posterior del soci demandant fou també rebutjat pels òrgans reguladors del futbol professional. En vist d’això Pla va recórrer a la justícia ordinària.

El jutjat de primera instància de Barcelona va acceptar la demanda, una vegada acabat el segon mandat de Laporta, però en va excloure com a responsables els directius que no van arribar fins al final. Per tant, els condemnats a pagar l’aval de vint-i-quatre milions de manera solidària són Joan Laporta, Albert Perrín, Alfons Godall, Jaume Ferrer, Joan Boix, Josep Cubells, Rafa Yuste i Alfons Castro. El motiu per a excloure de la responsabilitat els altres directius no és clar, perquè tampoc Ferrer i Godall no van acabar el mandat i van dimitir per poder-se presentar a les eleccions.

Tot amb tot, divendres s’acaba el termini per a dipositar els diners, malgrat que hi ha un recurs viu al Tribunal Suprem espanyol i, per tant, el contenciós no té una resolució ferma. El jutge Nuño de la Rosa demana que es faci el dipòsit provisional dels vint-i-quatre milions. Si els vuit ex-directius no ho fan, s’embargaran els béns de Laporta i dels seus ex-companys de junta.

Per una altra banda, l’acció de responsabilitat social contra Joan Laporta, presentada pel club amb el suport de l’assemblea de compromissaris de la temporada passada, va fent el curs degut al tribunal. Laporta va impugnar l’assemblea per irregularitats i manca d’informació. La vista oral per la impugnació es farà el 24 d’octubre.

Les declaracions de Guardiola de dissabte passat en defensa de Laporta i dels seus companys de junta volen evitar aquest setge judicial en tots els casos oberts. Guardiola va manifestar-se profundament incomodat per aquesta situació. L’entorn de Guardiola interpreta les declaracions de l’entrenador com una advertència a Rosell, amb la renovació com a teló de fons.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any