Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  27.09.2011  15:40

Un estudi destaca l'impacte de 15.000 milions que suposaria la construcció del corredor

L'Associació Valenciana d'Empresaris l'ha presentat avui

Men?ame
 

La construcció del corredor mediterrani suposaria un impacte de 9.339 milions al País Valencià, amb un augment del 3,86% del PIB, mentre que al Principat generaria un impacte de 4.000 milions d'euros, amb un efecte a la construcció que assoliria un 1,94% del PIB. Aquestes són les principals conclusions de l'estudi (pdf) elaborat per investigadors de la Universitat de València i la Jaume I de Castelló i encarregat per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE).

L'estudi destaca l'impacte positiu que tindria la construcció del corredor mediterrani en les dades d'ocupació i alerta de l'augment de costos en el transport i la reducció del volum de comerç exterior en cas que finalment no es construís l'eix.

En la presentació, avui, de l'informe 'Impacte econòmic del corredor mediterrani', el geògraf de la Universitat de València Josep Vicent Boira ha explicat que amb la construcció del corredor mediterrani es vertebraria la gran regió econòmica del sud d'Europa.

Per la seva banda, el president de l'AVE, Vicente Boluda, ha insistit en la necessitat que es construeixi el corredor per tal que Espanya deixi de construir des d'una perspectiva radial.