Oriol Pujol anuncia una nova retallada en el pressupost de l’any que ve

  • Diu que tornarà a situar-se en un 10% i que 'no hi ha alternativa, no la sabem veure ni hem vist ningú que ens doni una'

VilaWeb
Redacció
26.09.2011 - 22:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha avançat que ‘probablement’ el pressupost de la Generalitat per l’any que ve tornarà a patir una retallada del 10% de la despesa que el govern ja ha aplicat enguany. Segons Pujol, ‘no hi ha alternativa, no la sabem veure ni hem vist ningú que ens doni una’ per aconseguir que ‘Catalunya compleixi l’any 2013 amb un objectiu de dèficit de l’1,1% del PIB’ sense aplicar mesures d’austeritat.

‘Res tornarà a ser igual en la gestió dels diners públics’, ha remarcat Pujol, ‘perquè la crisi va per llarg i l’austeritat ha de prevaldre com a criteri d’actuació de les administracions per salvaguardar els estàndards de l’estat del benestar’.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pujol també ha respost la carta oberta del president d’ERC, Oriol Junqueras, on oferia col·laboració al govern si s’aposta clarament pel pacte fiscal. Pujol ha assegurat que la resposta de la federació serà de ‘mà estesa als republicans per pactar els pròxims pressupostos sempre que no portin el govern a una dinàmica de despesa inassumible’. ‘Que ens trobaran batallant a favor d’un pacte fiscal en la línia d’un concert econòmic? Que no ho dubtin’, ha sentenciat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any