ICV ratifica Joan Coscubiela com a candidat a les eleccions del 20 de novembre

  • L'ex-sindicalista, que ha rebut amb un 97% de vots de suport, demana convertir la indignació en compromís polític

VilaWeb
Redacció
25.09.2011 - 15:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ICV ha ratificat l’ex-dirigent de Comissions Obreres a Catalunya Joan Coscubiela com a candidat a les eleccions del 20 de novembre, amb un 97,36% de vots favorables. Era l’única candidatura que es presentava i sols ha rebut un 0,79% de vots en contra, un 1,74% de vots en blanc i un 0,11% de vots nuls, amb una participació del 34,07% d’un cens de 5.224 adherits. Després de la ratificació, Coscubiela ha instat l’electorat d’esquerres a no caure en la temptació de l’escepticisme i ‘els cants de sirena de l’abstenció’. I, en un gest adreçat al movimient del 15-M, ha demanat ‘convertir la indignació en compromís polític’, que es tradueixi en suport al projecte d’ICV de cara a les eleccions. Però ha matisat que no pretén convertir-se en el candidat del col·lectiu d’indignats, perquè ‘seria un error absolut intentar representar un moviment tan plural’.

Sí que ha explicat que ha participat en el 15-M com a ciutadà des del principi, i ha destacat que comparteix amb els indignats propostes, la voluntat de regenerar la democràcia i ‘un estat emocional’: ‘Des d’aquesta sintonia natural del moviment amb el que jo he pensat i he fet sempre, és des de la qual crec que moltes reivindicacions s’identifiquen plenament amb el projecte d’ICV.’

Coscubiela ha detallat les línies mestres del programa d’ICV per a capgirar la política econòmica dels governs català i espanyol, que passen en primera instància per una remodelació del sistema fiscal, que veu dèbil. I s’ha mostrat orgullós del que considera la primera victòria dels ecosocialistes: que s’obri un debat sobre la reforma de la fiscalitat.

El secretari general del partit, Joan Herrera, ha presentat Coscubiela com un corredor de fons que aporta a ICV experiència real en els problemes dels treballadors, gràcies al seu pas per Comissions Obreres. El cap d’ICV no s’ha pronunciat sobre la resta de persones que formaran la candidatura, tot i que ha explicat que ‘el procés d’elecció continua i es farà amb la participació dels adherits’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any